Áltisztiorvos próbált pénzhez jutni a fővárosban és környékén

Egy magát tisztiorvosnak kiadó férfi próbált meg pénzt kicsalni vállalkozóktól, azt ígérte, hogy pénz fejében nem folytat ellenőrzést az adott vendéglátóhelyen. A rendőrség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

A férfi dr. Nagy Attilának adta ki magát, ilyen néven azonban tisztiorvos nincs alkalmazásban sem az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál, sem a fővárosi és megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveinél, továbbá a járási hivatalok népegészségügyi intézeteinél sem - írta az ÁNTSZ.

A tisztiorvosi szolgálat felhívja a figyelmet, hogy a tisztiorvosok és felügyelők személyi igazolvánnyal együtt érvényes hatósági igazolvánnyal vagy megbízólevéllel tudják igazolni magukat. Ha valakinek kétsége lenne afelől, hogy az ÁNTSZ-re, illetve az egészségügyi hatóságra hivatkozva jogosult-e vizsgálatot végezni a megjelent személy, az említett dokumentumok felmutatását kérheti, ehhez az ellenőrzöttnek joga van.

Az ÁNTSZ azért kéri, aki az ÁNTSZ nevével való visszaélést tapasztal, jelentse a rendőrségen, illetve a népegészségügyi szakigazgatási szervnél.

| egészségügy, ellátás, ÁNTSZ, bulvár
2013-11-11 20:06:57

Web Design & Development Prowebshop