Jótékony célokra adományozza sokmilliós lottónyereményét egy kanadai nyugdíjas

Két éve rákbetegségben elhunyt felesége emlékére jótékony célokra, közte egy rákellenes szervezetnek adományozza 40 millió dolláros (8,3 milliárd forint) lottófőnyereményét Tom Crist kanadai nyugdíjas.

bulvár, rák, jótékonyság | MTI Hírek10
Nincs szüksége ennyi pénzre a megélhetéshez - nyilatkozott a CBC televíziós csatornának. "Szerencsés voltam a munkában, egész életemben, és tettem annyit, hogy el tudjam tartani magamat és a gyermekeimet. Az a szerencse ért, hogy enyém lett a főnyeremény, és boldog vagyok, hogy a pénzt eladományozhatom" - tette hozzá.

Gyermekei megértéssel fogadták a gesztust. Amint a lottótársaság felhívta, rögtön tudta, mire szánja a pénzt. A férfit májusban érte a szerencse, ám egészen e hétig várt a bejelentéssel. Még gyermekei sem tudtak róla.

Azért várt ennyi ideig, mert remélte, elkerülheti a médiafelhajtást. A lottó szabályzata szerint ugyanis a nagy összeg nyerteséről fotót kell készíteni, amikor átveszi a csekket. "Azt mondtam magamnak, karácsony körül megyek érte, amikor mindenki nagyon elfoglalt, és nem fogják észrevenni" - magyarázta. Ezért is viselt sapkát és napszemüveget, amikor végül elment a nyereményért.

A férfi egy elektronikai cég menedzsere volt Calgaryban, és 44 éves munkaviszonynak vetett véget, mikor a lottónyereményről értesült. A pénzt a Kanadai Rákellenes Társaságnak, valamint egy helyi egészségügyi szervezetnek adományozza. Itt ápolták rákbeteg feleségét 2012 februárjában bekövetkezett haláláig.

| bulvár, rák, jótékonyság
2013-12-18 23:07:12

Web Design & Development Prowebshop