Az Egyesült Államok nyolc legjobb egyetemére is felvettek egy diákot

Az Egyesült Államok legjobb egyetemei közé sorolt mind a nyolc felsőoktatási intézménybe felvettek egy 17 éves ghánai származású New York-i fiút.

egyetem, orvos, bulvár | MTI Hírek11
A Long Island-i tanuló az orvosi karokra jelentkezett az úgynevezett Ivy League soraiba tartozó egyetemeken, amelyek évente csak a jelentkezők alig kilenc százalékát veszik fel soraikba.

Kwasi Enin csak szerencsét akart próbálni azzal, hogy mind a nyolc egyetemre jelentkezett, végül azonban mindenhová, tehát a Harvard, a Yale, a Columbia, a Princeton, a Dartmouth, a Brown, a Pennsylvania és a Cornell Egyetemre is felvették. Ezek közül a Harvardra a legnehezebb bejutni - az intézmény csak a jelentkezők 5,9 százalékát fogadja - a Cornellre pedig a "legkönnyebb", ott ugyanis 14 százalékos a felvételi arány.

A diák ghánai bevándorlók gyereke. A felvételi vizsgán 2250 pontot ért el a lehetséges 2500-ból, és elmondása szerint neurológus vagy kardiológus akar lenni.

"Az orvosok a közösség vezető alakjai, védelmezők, akik segítenek az embereknek, amikor szükség van rájuk" - fogalmazott a New York Daily News című lapnak. Kwasi Enin azt még nem döntötte el, hogy melyik egyetemet választja.

| egyetem, orvos, bulvár
2014-04-01 21:49:41

Web Design & Development Prowebshop