Az elítélt Silvio Berlusconi megkezdte a közmunkavégzést

Az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő pénteken megkezdte büntetése letöltését a Milánó közeli Cesano Bosconéban levő idősek otthonában. A kisvárost megszállta a világsajtó.

Háromnegyed kilencre várták Silvio Berlusconit a Szent Család nevű otthonba. A Hajrá Olaszország (FI) jobbközép párt elnöke negyedórával korábban érkezett testőrei kíséretében, akik azonban nem léphettek be az idősek otthonába. Berlusconi gépkocsival az otthontól ötven kilométerre levő Arcore-i villájából érkezett.

A 77 éves Silvio Berlusconi sötét öltönyt viselt nyakkendő nélkül. Az otthon bejáratáig a Cesano Bosconéba érkezett újságírók és kamerák kísérték, az olasz politikus azonban nem nyilatkozott.

Silvio Berlusconit tavaly augusztusban ítélték el jogerősen adócsalásért. Egyéves büntetését a most kezdett közmunkával tölti le. Hetente egy alkalommal négy órát kell dolgoznia az Alzheimer-kórban szenvedő idős betegeket ellátó központban. Jó magaviselet esetén Berlusconi büntetése 10,5 hónapra csökkenhet.

Az otthon igazgatója, Paolo Pigni korábbi kijelentései szerint Silvio Berlusconi nem irodai munkát végez, hanem közvetlen kapcsolatban lesz a betegekkel.

Az idősek otthona előtt egy tüntető azt kiabálta, hogy Berlusconinak a milánói börtönbe kellene mennie. A tüntetőt a rendőrség eltávolította. Több száz televízióadó érkezett a 23 ezer lakosú Cesano Bosconéba, még az al-Dzsazíra katari székhelyű pánarab hírtelevízió kamerái is egyenesben mutatták Silvio Berlusconi volt négyszeres kormányfő megérkezését az idősek otthonába.

| Silvio Berlusconi, közmunka, bulvár, adócsalás
2014-05-10 10:07:07

Web Design & Development Prowebshop