Kétszer született kislány

Kétszer hoztak a világra amerikai orvosok egy kislányt: először anyja váradósságának 23. hetében, amikor egy daganatot távolítottak el farokcsontjáról, és visszahelyezték a magzatot az anyaméhbe, majd 12 héttel később császármetszéssel segítették világra.

A gyermek édesanyja harmadik gyermekét várta, amikor terhessége 16. hetében az ultrahangvizsgálat felfedezte a daganatot a magzaton. A Texasi Gyermekkórház orvosai teratomát, az újszülötteknél leggyakoribb daganatot állapították meg nála - adta hírül a CNN.

Ezt a daganatot általában a gyermek születése után távolítják, ám a tumor oly sok vért szívott el a magzat szervezetéből, hogy a műtét volt az egyetlen lehetőség élete megmentésére - mondta el Darell Cass professzor, a kórház társigazgatója.

A CNN híradása szerint ez a daganattípus minden harmincötezredik szülésnél fordul elő, inkább lányoknál fejlődik ki.

Egy több mint ötórás műtéttel az orvosok megnyitották a kismama méhét és eltávolították a daganatot, amely addigra már szinte nagyobb volt, mint a magzat. A műtét alatt a magzat pulzusa annyira lelassult, hogy a szíve szinte leállt. Az orvoscsoportban lévő kardiológusnak köszönhető, hogy társai sikeresen be tudták fejezni a beavatkozást, eltávolítva a daganat nagy részét. Amikor befejezték a műtétet, a magzatot visszahelyezték a méhbe, amelyet bevarrtak.

A kislányt 12 héttel később császármetszéssel hozták a világra, és nyolc nappal később eltávolították a daganat többi részét a farokcsontról.

A kislány, LynLee Hope ma már öthónapos. Édesanyja boldog, mivel várandósságában nem ez volt az egyetlen komplikáció. Ikreket várt, ám a másik magzatot elvesztette.

Darell Class professzornak ez a második ilyen jellegű beavatkozása volt. Májusban egy nyitott gerincű magzatot műtött meg ily módon.

| szülés, bulvár, kétszer született kislány
2016-10-26 16:48:06

Web Design & Development Prowebshop