Mentőszolgálat: nem hibáztak a mentők Szolnokon

A mentők szabályosan jártak el, a riasztások azonnal megtörténtek, hiba, mulasztás nem történt a közelmúltbeli szolnoki eseteknél - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-vel szerdán.

A Bors írt arról, hogy 32 perc után érkezett ki Szolnokon, a Tószegi úton a mentő egy zebrán elgázolt 22 éves fiúhoz, aki másnap a kórházban meghalt.

Győrfi Pál közleményében hangsúlyozta: egymás után három súlyos gázolás történt egyetlen útvonalon, Szolnok belvárosában december 1-jén hajnalban. A mentőket 5 óra 50 perckor riasztották a Tószegi úti gázoláshoz. Az esetkocsi azonnal indult a helyszínre, a Nagy Imre körúthoz érve azonban leállították őket egy újabb gázoláshoz, ahol egy súlyos sérült ellátását kezdték meg.

Rögtön visszajeleztek rádión a központjuknak, ahonnan egy percen belül riasztottak egy másik mentőegységet a Tószegi úti címre. Ez a második mentőegység is azonnal kivonult, de útközben, a Hetényi Géza Kórház előtt őket is leintették egy újabb gázoláshoz, ahol egy fiatal nő újraélesztési kísérletét kezdték meg - tudatta Győrfi Pál.

Hozzátette: ekkor riasztottak egy harmadik mentőegységet, amely végül az első gázolás sérültjét látta el és vitte kórházba, ahol később a fiatalember súlyos sérüléseibe belehalt.

| bulvár, mentő, mentőszolgálat
2014-12-17 22:38:36
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop