Őrizetbe vettek Nagy-Britanniában egy egészségügyi dolgozót nyolc csecsemő meggyilkolásának gyanújával

Őrizetbe vett kedden a brit rendőrség egy egészségügyi dolgozót, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt nyolc csecsemőt, és meg akart ölni további hatot a nyugat-angliai Chester egyik kórházának újszülött osztályán.

A hatóságok nem közöltek részleteket a gyanúsított nőről.

A rendőrség keddi közlése szerint nyolc esetből indultak ki, de immár az osztályon 2015 márciusa és 2016 júliusa között bekövetkezett 17 haláleset és 15, nem halálos kimenetelű keringés-összeomlás körülményeit vizsgálják. "Az ügy természete és a folyamatban lévő vizsgálatok részeként számos szakorvossal egyeztettünk annak érdekében, hogy biztosítsuk a nyomozás lehető legalaposabb lefolytatását" - mondta Paul Hughes felügyelő, a nyomozás vezetője. A rendőrség naprakészen tájékoztatja az áldozatok hozzátartozóit minden fejleményről - tette hozzá.

Ian Harvey, a kórház igazgatója úgy fogalmazott: "nem volt könnyű elhatározni magunkat, hogy megkérjük a rendőrséget: nyomozzon az ügyben. De mindent meg kell tennünk, amit tudunk, hogy megérthessük, mi történt itt, és megadhassuk a családoknak az általuk oly kétségbeesetten áhított válaszokat."

A kórház hivatalosan arra kérte a hatóságot, zárja ki, hogy a csecsemők nem természetes halállal haltak meg.
| bulvár, csecsemő gyilkosság, újszülött osztály
2018-07-05 09:12:10


data-full-width-responsive="true">