Diéta

A „természetes” nem jelent semmit

Nem csak az ún. bioboltokban árulnak természetes élelmiszereket, kiegészítőket, alapanyagokat, hanem szinte mindenre rá van írva, ha megnézzük a szupermarketek polcait, a nyalókától az üdítőkig.


Hogyan vegyünk halat karácsonyra?

A hal kiválasztása okozhat némi fejtörést. Mire érdemes odafigyelni?


Igaz-e, hogy a mikrohullámú sütő károsítja a tápanyagokat?

Amióta széles körben használják a konyhában a mikrohullámú sütőt, sokan gyanakszanak arra, hogy a sütő által kibocsátott sugárzás elpusztíthatja az élelmiszerekben és a zöldségekben levő tápanyagokat.


Ajándékozási ötletek fogyókúrázóknak

Ha a szeretteink közül valaki éppen fogyni próbál, biztosan segíteni akarunk neki. Jó alkalom erre a karácsony, de ha nem figyelünk az ajándékra, árthatunk is vele.


A méz nem csupán édesség

Ismerjük, becsüljük-e eléggé ezt a folyékony aranyhoz hasonlatos, édes és finom táplálékot, melyet a régi görögök az istenek eledelének tartottak? Vajon mi az oka, hogy nálunk nem népszerű? Talán a hiányzó ismeretek? A méhészek mögött nem áll nagy tőke, a mézet nem reklámozza senki, nem úgy, mint a csokoládét, cukorkát.


A mediterrán diéta meghosszabbítja az életet

Újabb tanulmány a mediterrán diéta előnyeiről, most olasz kutatóktól. Sohasem késő áttérni a mediterrán étrendre – írják az olasz Neuromed Intézet kutatói a British Journal of Nutrition című folyóiratban publikált tanulmányukban.


A méz

Ki ne álmodna arról, hogy egyetlen kanállal közel 200-féle értékes, életfontosságú tápanyagot vegyen magához, és közben még élvezettel csettintsen is a nyelvével? A méz ezt lehetővé teszi, hiszen számtalan vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimet, koenzimet, flavonoidokat, egyéb bioaktív anyagot tartalmaz.


A chilli meghosszabbítja az életet

Azok az emberek aki kedvelik a csípős- fűszeres ételeket, valószínűleg tovább élnek egy új tanulmány szerint, melyet a Harvard egyetem közegészségügyi tanszékének kutatói készítettek, és a British Medical Journal közölt,


A méz: csodaszer

A méz nem csak a konyhában édesíti meg az életünket és az ételünket, de baktériumölő és antioxidáns tulajdonságai miatt a szépségápolásnak is hatékony segítője.


A folyadékfogyasztás fontos!

A felnőtt emberi szervezet 60%-a víz, amelyből már 1-2%-os veszteség tüneteket okozhat: fejfájást, fáradtságot vagy az állóképesség csökkenését. A sejtek (a zsírsejteket kivéve) legfőbb alkotója víz. Így érthető, miért létfontosságú az állandó folyadékfogyasztás.


1 | | | | |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop