Diéta

A vegetáriánus étrend előnyei

A betegek könnyen térnek át a szokásos mindenevő étrendről a zsírszegény vegetáriánus étrendre, aminek eredményeként fogynak, csökken a vérnyomásuk, és más előnyökkel is jár.


A vegetáriánus és vegán étrendről

A vegetáriánus étrend egyszerűen azt jelenti, hogy valaki nem fogyaszt húst, halat sem szárnyast, az étkezési szokások azonban nagyon eltérők.


A vegetarianizmusról

Minél szigorúbban vegetáriánus valaki, annál jobban kell figyelnie az étrendjére, mert hiánybetegségek fenyegetik. Az Európai Táplálékinformációs Tanács folyóirata, a Food Today áttekinti a kérdés táplálkozástudományi szempontjait.


A vegetáriánusokat kevésbé fenyegeti szívbetegség

A vegetáriánusokat kevésbé fenyegeti szívbetegség: 32 százalékkal kisebb eséllyel halnak meg vagy szorulnak kórházi kezelésre szívbetegség miatt, mint húsevő társaik - mutatkozott meg több mint 44 ezer brit felnőtt egészségügyi megfigyelése alapján.


A vegetarianizmus gyökerei

Az európai fül számára még mindig misztikusan csengő szavak a „Kelet” és a „vegetarianizmus”. A Kelet a Nyugattal szembeni, attól lényegesen különbző világ, innen emelkedett fel az emberiség, hogy aztán a természet rendje szerint pályaíve Nyugaton átmenetileg véget érjen…


A vegetáriánus diéta előnyei

Egyre súlyosabb veszélyt jelent az elhízás, de egyes kutatások szerint a vegetáriánus népesség körében ritkábban fordul elő korunk népbetegsége, mint a húst evőknél.


A vegetáriánus számára nemcsak a „mindent vagy semmit” létezik

Sokan vannak, akik életük folyamán valamikor felvetik annak a gondolatát, hogy vegetáriánusok lesznek. Vannak, akik azért akarnak húsmentesen étkezni, mert sajnálják az állatokat, mások szerint ez a táplálkozási forma jót tesz az egészségüknek.


hirdetés

Web Design & Development Prowebshop