Diéta

A vegetáriánus étrend előnyei

A betegek könnyen térnek át a szokásos mindenevő étrendről a zsírszegény vegetáriánus étrendre, aminek eredményeként fogynak, csökken a vérnyomásuk, és más előnyökkel is jár.


A vegetáriánus és vegán étrendről

A vegetáriánus étrend egyszerűen azt jelenti, hogy valaki nem fogyaszt húst, halat sem szárnyast, az étkezési szokások azonban nagyon eltérők.


A vegetarianizmusról

Minél szigorúbban vegetáriánus valaki, annál jobban kell figyelnie az étrendjére, mert hiánybetegségek fenyegetik. Az Európai Táplálékinformációs Tanács folyóirata, a Food Today áttekinti a kérdés táplálkozástudományi szempontjait.


A vegetáriánusokat kevésbé fenyegeti szívbetegség

A vegetáriánusokat kevésbé fenyegeti szívbetegség: 32 százalékkal kisebb eséllyel halnak meg vagy szorulnak kórházi kezelésre szívbetegség miatt, mint húsevő társaik - mutatkozott meg több mint 44 ezer brit felnőtt egészségügyi megfigyelése alapján.


Vegetáriánus étrendre kényszerítheti az emberiséget a súlyosbodó élelmiszerhiány

A vízszűke miatt egyre súlyosbodó élelmiszerellátási problémák miatt az emberiségnek radikális változtatásokkal, egyebek között a majdnem teljes vegetarianizmusra való áttéréssel kell számolnia a jövőben, hogy a 2050-re várhatóan 9 milliárdosra duzzadó globális népesség egészének legyen mit az asztalra tennie.


Vegetáriánus család - Nehézségek a mindennapokban...

Richard Dawkins ateista evolúcióbiológus szerint a vallás kártékony vírus, amelytől meg kell szabadítani az emberiséget.


Vegetáriánus-túlkapások

A vegetáriánusokat, különösen a kisgyermekes vegetáriánus családokat, sokszor éri kritika az „egyoldalú” táplálkozás miatt, de a legtöbben nem törődnek a vészjósló hangokkal...


Húsevők, kontra vegetáriánusok - Enni, vagy nem enni

A magyar vegetáriánusok már Bicsérdi óta küzdenek az újkori - magyar - konyhakultúrától idegen táplálkozási szokásuk elfogadtatásáért. Ez az igyekezet sokszor harci színezetet ölt, különleges „vallásháborúba” torkollik, mert a jövő vegetáriánusai döntően a húsevők táborából toborzódnak…


Vegetarianizmus keresztény alapon

Az állati eredetű élelmiszereknek tilos táblát mutatók közül a szűk kisebbség vallási meggyőződésből - új, vagy régi vallási szövegek támogatottságában -, a többség inkább életmódváltás vagy egészségügyi problémák miatt mond le a vegyes táplálkozásról…


A vegetarianizmus gyökerei

Az európai fül számára még mindig misztikusan csengő szavak a „Kelet” és a „vegetarianizmus”. A Kelet a Nyugattal szembeni, attól lényegesen különbző világ, innen emelkedett fel az emberiség, hogy aztán a természet rendje szerint pályaíve Nyugaton átmenetileg véget érjen…


1 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop