Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató részlege az alacsony kalóriatartalmú édesítőszert, az aszpartámot „lehetségesen rákkeltőnek” minősítette. További kutatásokra van szükség az édesítőszer és a rák közötti lehetséges kapcsolat feltárásához.
A nagy hőségben ajánlatos sok folyadékot inni, sokszor mást sem igen kívánunk, mint egy pohár jól behűtött üdítőt. A készen kapható termékek nem olcsók, és sokszor azt sem tudjuk, pontosan mit is tartalmaznak. Az alábbiakban közreadunk néhány hűsítőt, a változatos receptek összeállításánál arra törekedtünk, hogy ne csak finomak legyenek, de ne tartalmazzanak sok kalóriát sem.
Hipomagnezémia (a vér alacsony magnéziumszintje) a vér 0,8 millimól per liternél (mmol/l) alacsonyabb magnéziumkoncentrációja. Azok a rendellenességek, melyekben az alacsony vér magnéziumszint előfordul, bonyolultak és általában anyagcsere- és táplálkozási rendellenességek következményei.
Folyamatosan gyorsuló világunkban egyre többen küzdenek fáradtsággal és az energiaszint csökkenésével. Ennek leggyakoribb oka a vashiány, ami az egyik legelterjedtebb táplálkozási hiánybetegség a világon. A vashiány jelentősen befolyásolhatja mindennapi életünket, de szerencsére számos étel és vitamin létezik, amelyekkel pótolhatjuk, ezzel növelve vitalitásunkat.
A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a magas trigliceridszint kezelésének nem bizonyított a kardiovaszkuláris betegségekkel szembeni előnye.