Diéta

Mégis egészséges a tej

Összefüggést talált a tejtermékek rendszeres fogyasztása és a szívbetegségek kockázatának csökkenése között a The Lancet című brit orvosi folyóiratban ismertetett nagyszabású, 21 ország több mint 130 ezer lakosának adatait feldolgozó kutatás.


Miért "gyógyítjuk" levessel a betegeket?

Hiába a gyógyászati újdonságok, az újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során: az egyik kedvelt "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott: azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti népszerűségét.


A mediterrán diéta meghosszabbítja az életet

Újabb tanulmány a mediterrán diéta előnyeiről, most olasz kutatóktól. Sohasem késő áttérni a mediterrán étrendre – írják az olasz Neuromed Intézet kutatói a British Journal of Nutrition című folyóiratban publikált tanulmányukban.


Salátareceptek kánikulában

Friss, könnyű, vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban gazdag, kalóriában szegény saláták. A fantáziának nincsenek korlátai. Az otthoni kipróbálásoknál mindenki bátran rögtönözzön pillanatnyi ötlete és a kéznél lévő nyersanyagok szerint!


Paradicsom a kánikulában

Kevés olyan konyhanövényt ismerünk, amelyet olyan sokoldalúan lehet felhasználni és annyi vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, mint a paradicsom. Az alábbiakban néhány ötlet a paradicsom felhasználásához.


10 | | | | | | | | | |
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop