Hirdetés
Zöldséges ötletek
Sokan nem kedvelik a zöldséget, és nem csak a gyerekek. Legyünk kreatívak, szerettessük meg ezeket az igen fontos tápanyagokban gazdag ételeket.
Csempésszük bele valami másba
Reszelt vagy apróra vágott répát, cukkinit, paprikát keverjünk bele a húsgombócokba vagy a burgerbe.
A friss zöld spenótot jobban „eladhatjuk” paradicsomos-fokhagymás szószban.
A törtkrumplihoz keverjünk fele arányban tört karfiolt.
Vajas szószban
A párolt zöldséggel csodát tesz egy kis sós vaj, esetleg egy kevés reszelt parmezán.
Játékosan
Vágjunk a zöldségből (répa, paprika, zeller) csíkokat vagy kis falatkákat, és kínáljuk mártogatós szószokkal.
Sütve
Sütőpapírra helyezve és kis olajjal meghintve rakjuk le a zöldségeket egy rétegben, fűszerezzük meg (só, bors, balzsamecet), és süssük ropogósra.
Mártogatósnak
Törjünk össze konzervbabot, adjunk hozzá balzsamecetet, olívaolajat, friss bazsalikomot, zsályát, zúzott fokhagymát és sót-borsot, ebbe mártogassuk a pirítóst vagy további zöldségeket.
Gyors ebédnek
Bármilyen zöldségből egy kis sovány csirke alaplé hozzáadásával készíthetünk a mixerben tápláló és ízletes krémlevest.
Woman’sDay
2014-07-17 18:01:51