Őszi villámdiéta

A lékúra tisztítja a szervezetet, ugyanakkor vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket biztosít számára. Ez segíti az anyagcserét, méregteleníti a májat, javítja a veseműködést, erősíti a keringést és kimossa a fölösleges vizet és salakanyagokat. Három nap múlva tökéletesen érzi majd magát.

táplákozás, étrend, diéta, tápanyag, kalória | Ideál - Reforméletmód magazin   Celsus Kft. | Jeni, Zs.
ReformétkekAz ősz és a tél kritikus időszak, hiszen ilyenkor vagyunk hajlamosabbak súlyfelesleg fölszedésére, mivel ruháink ápolnak és eltakarnak. Ám nem reménytelen a helyzet, hiszen egy-egy villámdiéta segítségével sokat javíthatunk alakunkon. Ha mindig résen vagyunk, nem kell tavasszal hajráznunk, szigorú fogyókúráktól szenvednünk. Összeállításunkból mindenki kiválaszthatja az ízléséhez és egyéniségéhez leginkább illő, gyötrelemmentes fogyókúrát. Sok sikert!
3 NAP ALATT ­ 2 KG
LékúrávalDiétaterv (800-­850 kalória)

Igyon meg naponta legalább két liter hígított zöldség- vagy gyümölcslevet.

Keressen 4-5 különböző zöldség- és gyümölcsfajtát.

A lémennyiséget ossza el egyenletesen a nap folyamán, legjobb óránként 1-2 dl-t inni. Így a szervezet rendszeresen energiához jut, a vércukorérték is egyenletes szinten marad. Elkerülhető az éhség- és fáradtságérzet.

Igya a levet kortyonként, és minden egyes kortyot jól keverjen össze a nyálával.

Ha mégis kedvet érezne valamilyen szilárd táplálék elfogyasztásához, naponta déltől ehet 3 szelet, teljes őrlésű lisztből készült Abonett kenyeret, összesen 1 kávéskanál félzsíros vajjal (145 kcal).

Ezenkívül engedélyezett: nátriumszegény, szénsavmentes ásványvíz és gyógytea.

A lékúra befejezése utáni napon csak könnyű ételeket fogyasszon (pl. burgonyát túróval), hogy emésztőrendszere újra visszaállhasson a normális táplálékra.

A következő gyümölcs- és zöldséglevekből lehet választani:

almalé

50 kcal/dl

körtelé

50 kcal/dl

grépfrútlé

40 kcal/dl

ribizlilé

40 kcal/dl

cseresznyelé

45 kcal/dl

kivilé

40 kcal/dl

narancslé

40 kcal/dl

szőlőlé

70 kcal/dl

uborkalé

13 kcal/dl

gyermekláncfűlé

12 kcal/dl

céklalé

36 kcal/dl

zellerlé

15 kcal/dl

spenótlé

9 kcal/dl

paradicsomlé

17 kcal/dl

Példa egy napra

A leveket mindig hígítsuk ­ fele-fele arányban ­ nem szénsavas ásványvízzel.

8.00 2 dl grépfrútlé

9.00 1 dl gyermekláncfűlé

10.00 2 dl almalé

11.00 2 dl szőlőlé

12.00 2 dl paradicsomlé, hozzá 1 szelet Abonett kenyér, kevés vajjal

13.00 2 dl grépfrútlé

14.00 1 dl szőlőlé

15.00 2 dl paradicsomlé, hozzá 1 szelet Abonett kenyér, kevés vajjal

16.00 1 dl szőlőlé

17.00 2 dl g répfrútlé

18.00 2 dl paradicsomlé, hozzá 1 szelet Abonett kenyér, kevés vajjal

19.00 1 dl szőlőlé

20.00 2 dl almalé

Napi mennyiség: 2,1 liter zöldség- vagy gyümölcslé (814 kcal)

Fontos:

Vásárláskor a cukor nélküli, természetes gyümölcs- és zöldségleveket válassza, vagy készítse el saját maga gyümölcscentrifuga segítségével. Ha ezt teszi, a frissen préselt levet ne feledje 50-50%-ban ásványvízzel hígítani.

10 NAP ALATT ­ 5 KGa Toscana-diétával

Reggeli után egész nap csak friss gyümölcsöt fogyasszon. Este könnyű ételt egyen hallal és sok zöldséggel, tipikus földközi-tengeri fűszerekkel ízesítve.

Diétaterv (1200­1300 kalória)

A következőket fogyaszthatja a nap folyamán:

Reggel

3 evőkanál cornflakes (cukor nélkül), 1 alma, 3 szem aszalt szilva, 1 dl sovány tej, 1 dl natúr narancslé (350 kcal)

Napközben elosztva az alábbiakból választhat (adagonként 400 kcal):

85 dkgalma

85 dkgkörte

70 dkgfriss füge

2 kg dinnye

80 dkg narancs

1 kgkivi

80 dkg grépfrút

1,2 kg őszibarack

85 dkg szilva

75 dkg szőlő

Választék estére (adagonként 450 kcal):

10 dkg sügérfilé

10 dkg lazacfilé

10 dkgnyelvhalfilé

40 dkg padlizsán

60 dkg metélőzeller

30 dkg brokkoli

40 dkg paprika

30 dkg póréhagyma

60 dkg spárga

40 dkg spenót

40 dkg paradicsom

40 dkg cukkini

Extrák

Köretként: 5 dkg barna kenyér, esetleg fejes saláta.

Sütéshez, pároláshoz, grillezéshez és a salátaöntethez naponta 2-3 kávéskanál hidegen sajtolt olívaolajat használhat. Ezenkívül citromot, fűszereket.

Példa egy napraReggeli

A korábban leírtak alapján.

Napközben elosztva

75 dkg szőlő, vagy 85 dkg szilva, vagy 2 kg dinnye.

Vacsora

Sügér Toscana módra

10 dkg sügérfilét bedörzsölünk 2 kávéskanál olívaolajjal és szárított fűszerekkel (kakukkfű, oregano, zsálya). Két nagy paradicsomot vékonyan bekenünk olívaolajjal, megszórjuk oreganóval és sütőben grillezzük.

A halat teflonserpenyőben megsütjük. A paradicsommal együtt csomborsalátán tálaljuk. 5 dkg bagettet adunk hozzá.

Italok

Ásványvíz, gyógytea; ha szükséges, zöldtea: és gabonakávé.

20 NAP ALATT ­ 10 KGA hét legjobb salaktalanító anyaggal

A megfelelő tápanyagokkal a fogyás könnyebb, gyorsabb és tartósabb. Amerikai táplálkozástudósok különleges zsírégetést elősegítő anyagként tartják számon a következőket: arginin, fenilanalin, metionin, aminosavak, vitaminhoz hasonló anyagok, mint a cholin és az inozit, B6-vitamin és króm.

Fontos: Szervezete a diéta ideje alatt elegendő fehérjéhez jut. Ez a zsírtartalékba megy és nem az izomszövetbe. A kalóriacsökkenés ellenére fitt marad.

Diétaterv (kb. 1200 kalória)

Mindennap válasszon mindegyik csoportból 1-1 adagot:

Halak
  • 15 dkg halfilé (bármilyen halból)
  • 15 dkg garnéla
  • 15 dkg tőkehal
  • 15 dkg scampi
Tejtermékek
  • 2 dl író
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1,5 dlnatúr joghurt (1,5%-os zsírtartalmú)
  • 5 dkg túró (20%-os zsírtartalmú)
  • 2,5 dkg sajt (30%-os zsírtartalmú)
  • 1/8 l tej (1,5%-os zsírtartalmú)
Gabonatartalmú termékek
  • 3 dkg gabonapehely és 1 szelet (4,5 dkg) teljes őrlésű lisztből készült kenyér
  • 6 szelet Abonett kenyér
  • 2 szelet lenmagos kenyér
  • 2 szelet teljes őrlésű lisztből készült kenyér
Burgonya és rizs
  • 15 dkg burgonya
  • 4 dkg rizs
Zöldség (50 dkg)

padlizsán, fejes saláta, karfiol, brokkoli, gomba, paprika, zöldbab, uborka és sárgarépa, póréhagyma, retek, zeller, spenót, paradicsom, cukkini, vagy 50 dkg bármilyen más zöldségfajta

Gyümölcs (30 dkg)

alma, körte, bogyós gyümölcs, körte, grépfrút, szőlő, dinnye, mandarin, narancs, őszibarack, szilva, vagy 30 dkg bármilyen más gyümölcsfajta

Hajtások

3 dkg szójacsíra

3 dkg lucerna-, zsázsa-, retek- vagy mustárcsíra

Magok

1 evőkanál darált mogyoró

1 evőkanál tökmag

1 evőkanál szeletelt mandula

1 evőkanál szezámmag

1 evőkanál napraforgómag

Egyebek (a meleg és hideg ételek elkészítéséhez)

4 kávéskanál és 2 kávéskanál félzsíros vaj

2 kávéskanál és 3 kávéskanál félzsíros vaj

2 kávéskanál félzsíros vaj és 1 evőkanál kalóriaszegény majonéz (hozzá: hetente háromszor 1 tojás)

Italok

sok nátriumszegény ásványvíz, gyógytea, szükség esetén kevés zöldtea és gabonakávé

Példa egy napra

Reggeli (285 kcal)

1 grépfrút, 1 szelet teljes őrlésű lisztből készült kenyér fél kávéskanál félzsíros vajjal, 1 kemény tojás metélőhagymával megszórva.

Délelőtt (60 kcal)

1 körte.

Ebéd (375 kcal)

Előétel: nyers salátatál (saláta, uborka, sárgarépa) 1 evőkanál csírával, 1 kávéskanál olajjal és citrommal meglocsolva.

Halfilé zöldbabbal: 10 dkg halat teflonserpenyőben megsütünk. 1 vöröshagymát 1 kávéskanál olajon megdinsztelünk, hozzáteszünk 25 dkg főtt zöldbabot. 10 dkg héjában főtt burgonyát adunk hozzá.

Délután (95 kcal)

12 dkg szőlő, 1 szelet Abonett kenyér 2 dkg lapkasajttal (30%-os zsírtartalmú), megszórva 1 kávéskanál sörélesztőpehellyel.

Vacsora (390 kcal)

Előétel: fél dinnye.

Lucullus-tál salátalevélen tálalva: 10 dkg füstölt hal, 15 dkg párolt karfiol és 2 evőkanál csíra. Elosztunk rajta 2, kockákra vágott paradicsomot (héját lehúzzuk) és 1 evőkanál petrezselymet. 2 kávéskanál olajból, ecetből és citromléből készült öntettel locsoljuk meg. Egy szelet teljes őrlésű lisztből készült, fél kávéskanál vajjal megkent kenyeret adunk hozzá.




A cikkben szereplő természetgyógyászati módszerek nem a tényeken alapuló orvostudomány eredményein nyugszanak és nem feltétlenül azonosak az InforMed szerkesztőségének álláspontjával.
| táplákozás, étrend, diéta, tápanyag, kalória
2002-07-25 15:54:42
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop