Új bizonyítékok az antioxidánsok jótékony hatásaira

NEW ORLEANS - Újabb vizsgálatok bizonyították, hogy az antioxidáns vitaminok csökkentik a szívbetegségek kockázatát.

antioxidáns, vitaminok, szívbetegségek, kockázata, antioxidánsok, vitamin | The New York Times Health News Service   Medincorp | Meese, S.

Amikor brit kutatók 15000 férfi és 5000 nő adatait ellenőrizték, újabb bizonyítékokat találtak arra nézve, hogy az E- és C-vitamin, valamint a béta-karotin bevitele jelentősen csökkenti a szívbetegség rizikóját. A szakemberek az American College of Cardiology éves közgyűlésén ismertették eredményeiket.

A vizsgált személyeknek az ajánlott felett volt az LDL-koleszterin szintjük, és családjukban is fordult már elő szívbetegség. A felmérés kezdetétől fogva naponta C- és E-vitamint és béta-karotint kaptak. Az alanyok vérében egyértelműen megemelkedett az E-vitamin szintje, jelentette a kutatást vezető dr. Rory Collins, az oxfordi egyetem tanára. Mai ismereteink szerint a magasabb E-vitamin szint segíthet megelőzni a szívbetegséget.

A vizsgálatok azonban még nem zárultak le, és dr. Collins szerint végleges adatokat legközelebb 2001-ben kaphatunk. Az angol szakember reményei szerint ismét bizonyítást nyert, hogy az antioxidánsokkal végzett megelőzés hatékony és biztonságos módszer a szívbetegségek rizikójának csökkentésére.

Megjelent: Medical Tribune News Service

| antioxidáns, vitaminok, szívbetegségek, kockázata, antioxidánsok, vitamin
2002-07-31 23:31:10
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop