Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 42 cikkekben szerepel:

A növényi rost fogyasztásnak fontos szerepe van az egészséges táplálkozásban, az egészség megőrzésében. A rosthiányos táplál...

2. Vitaminok és sport
(2017-03-29)
A táplálkozás nélkülözhetetlen elemei a vitaminok. Ezek olyan szerves vegyületek, melyeket a szervezet nem képes szükségletének m...

A Magyarországon először megrendezett NNI (Nestlé Nutrition Institute) táplálkozástudományi konferencián elhangzott előadások arr...

Az alábbiakban a 21. század néhány meglepő ételféleségét mutatjuk be, vajon melyik kerül a tányérunkra 2035-ben?

A fiatal nőn azonnali anaphylaxiás sokk alakult ki, miután megcsókolta kedvesét, aki előtte garnélát fogyasztott.

Ételek ínycsiklandozó illata terjeng a konyha levegőjében. A szakácsok sürgölődnek, a pincérek megterítik az asztalt. Eközben...

A ma génmanipulált élelmiszereit a kártevőkkel szembeni ellenállóságért kezelik, de lehet, hogy holnap a betegségek megelőzés...

8. Egy csipet vegyület
(2000-10-06)
Magyarország az élelmiszeradalékokat viszonylag kismértékben felhasználó országok közé tartozik ­ mondta el Sohár Pálné...

A természet jól kitalálta: az anyatej higiénikus, tiszta, megfelelő hőmérsékletű, mindig rendelkezésre áll és ingyenes. En...

Nyáron mindenki igyekszik a szabadba, friss levegőre vágyik. Számunkra ez örömteli és várva várt esemény. A nyári örömök: a...

11. Gombaételek
(1999-06-28)
Hozzávalók: 1 kilogramm burgonya, 100 gramm zsír, 50 gramm vaj, 100 gramm sima liszt, 3 tojássárgája, só. A bundázáshoz tojás ...

A magyar lakosság étkezési gyakorlatában az otthoni táplálkozás van első helyen, vendéglőbe, étterembe vagy csak ünnepi alkal...

A méz emberemlékezet óta nagyrabecsült élelem volt. A neolitkorban élő emberek barlangrajzain is fellelhető a méz begyűjtésér...

14. ételreceptek
(1999-06-04)
Szeretném megkérdezni, hogy hol találok szénhidrát-mentes ételrecepteket, illetve mely élelmiszerek tartalmaznak vagy sem szénhidrátokat?Válaszukat előre is köszönömRe...

A következő tanács így hangzik: rendszeresen fogyasszunk állati és növényi eredetű fehérjéket, hetente pedig többször is te...

Műtét után hat hónappal általában újra beáll a régi emésztési rend. Legtöbben ugyanazokat az ételeket ehetik és ihatják, mely...

A krónikus veseelégtelenség következtében a vesefunkciók olyan mértékben rosszabbodhatnak, hogy az életet veszélyeztető mérgez...

A szénhidrátok, a vízben jól oldódó, kis molekulatömegű, édes ízű cukrok és a vízben nehezebben, vagy alig oldódó komplex sz...

A Nemzeti Környezetegészségügyi Akcióprogram "TÉT" Megyei Környezet-egészségnevelési Mintaprogram keretében, lakóhelyi körny...

20. Szívbarát ételek
(1999-01-04)
A táplálkozástudomány ajánlásokat tesz közzé arról, hogy az egyes táplálékokból mennyit és milyen arányban fogyasszunk. A kü...

21. Stresszoldó étkek
(1999-01-00)
Az élsportolók és a manökenek fokozottan ügyelnek a táplálkozásukra. Ehhez képest mit tesz egy átlagember? Vödörszám önt...

A vízben oldódó vitaminok első nagy csoportját az E-vitamin komplex tagjai alkotják. Együtt emlegetik őket, mert általában erő...

Bevezetésül néhány szót a vitaminokról. Ezek az anyagok nem tápanyagok, nem a tápértékük, energiát adó, testfelépítő volt...

A fáradékonyság oka a vitaminhiány mellett a különböző ásványi anyagok, nyomelemek hiánya is lehet. Közismertebb ezek közül...

A verseny előtti napon többet ehetünk, de a verseny napján rendszerint kevesebb a táplálékfelvétel. A teli has kellemetlen hat...

A magas koleszterinszint kockázati tényező az idő előtti érelmeszesedés, az atherosclerosis kialakulásában. Az artériák belső...

Az elmúlt időszakban megtárgyaltuk az energiát szolgáltató (szénhidrátok, zsírok, fehérjék), valamint az energiát ugyan nem a...

Táblázatban foglaljuk össze a tudnivalókat

A teljesség kedvéért megmondjuk, hogy itt csak a nélkülözhetetlen nyomelemeket ismertetjük.

30. A zsírok szerepe
(1998-07-20)
A zsírok szerepe a táplálkozásban a legvitatottabb. Az életkörülmények javulásával a zsírfogyasztás az azelőtti 20-30 száza...

31. A fehérjékről
(1998-07-06)
Energiatartalmú tápanyagaink a fehérjék, zsírok és a szénhidrátok. A fehérjék főszerepe az, hogy a szervezetben a sejtek és stru...

Napi kalciumszükséglet:

A táplálkozással szervezetünk energiaforgalmának egyensúlyát biztosítjuk. A táplálkozás során felvett tápanyagok részint en...

Biztosan mindenki látott már az iskolában, óvodában foglalkozás közben padra boruló, esetleg mély álomba zuhanó gyermeket. Biz...

35. Zsírok a konyhában
(1998-04-24)
A táplálkozással állati és növényi eredetű zsírokat és olajokat fogyasztunk. Az állati zsírok közül hazánkban a sertészs...

Most, hogy túljutottunk már az ünnepek gyomrot próbára tevő napjain, igyekezzünk a továbbiakban étrendünket tudatosan megtervez...

A magas vérnyomás egyes családokban halmozottan jelentkezik, ami genetikai tényezők szerepére utal.

A fenti címmel rendezett konferenciát a megelőzés témájában a Magyar Fogorvosok Egyesülete és a Fővárosi Gyermekfogászati Pre...

A nyári hetekben egyre többet hallunk, olvasunk az étel- és gombamérgezésekről. Szerencsére gyakoribbak az enyhe kimenetelű, ese...

40. Gyógymorzsák
(1997-07-07)
A zsiradékok oxidáció okozta lebomlása, hivatalos elnevezéssel preoxidáció, egy olyan biokémiai folyamat szervezetünkben, mel...

41. Együnk több rostot!
(1997-06-02)
A táplálkozástudományi kutatások eredményei bebizonyították, hogy a növényirost-fogyasztásnak fontos szerepe van az egészsé...

Az összes daganatok mintegy 35%-ának kialakulásában feltételezhető a táplálkozás szerepe. Egyes szakmai állítások szerint a ...

hírdetés

Web Design & Development Prowebshop