Hirdetés

Együnk végre jóízűen

Évtizedeken át tartó önkínzás, kalória-számolgatás és a zsíros ételek megszállott kerülése után sok fogyókúrázó döntött úgy, hogy végre élvezni fogja az étkezést. Ez nem jelenti azt, hogy feladták az egészséges étrendet vagy akár a fogyást. Kezd divatba jönni az ún. „pozitív étkezés”, nem arra összpontosítanak, amit nem szabad, hanem inkább hozzáadnak a menühöz – friss gyümölcsöt, zöldséget, magvakat, bogyókat.

diéta, fogyókúra |

InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.

1990-ben, a diéta-őrület tetőpontján a nők 39, a férfiak 29 százaléka diétázott. Ma ez a nőknél 26, a férfiaknál 16 százalék. Egyre többen, már akik időben megtehetik, térnek át az otthoni főzésre. Ez amellett, hogy friss hozzávalókból készül az étel, tehát elkerülhető számos egészségtelen adalékanyag és tartósító, azzal az előnnyel is jár, hogy a bevásárlás, maga az étel elkészítése és az evés utáni mosogatás, rendcsinálás a konyhában több mozgást igényel. A pénztárcát is jobban kíméli az otthoni főzés.

Igaz, hogy generációk nőttek fel úgy, hogy nem tudnak főzni. Nagyban hozzájárultak az egészségesebb étkezéshez és az otthoni főzés ismételt térhódításához a televízióban látható népszerű főzőműsorok is.

A pozitív étkezés divatja elsősorban a múlt hibáinak felismeréséből ered. Az, hogy az elhízás még ma is járványszerű, azt bizonyítja, hogy a számtalan diétásnak, kalóriaszegénynek vagy fogyókúrásnak mondott készítmény és „light”, cukormentes üdítő nem igazán hozta meg a kívánt hatást.

Sokan tehát a kudarccal járó fogyókúra után döntöttek úgy, hogy nem sanyargatják többet magukat, hanem rájöttek, hogy ha jóízűen fogyasztunk el valamit, akkor abból legtöbbször kevesebb is elég.

The New York Times
diéta, fogyókúra

2008-09-19 21:05:54

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop