Hirdetés
Együnk végre jóízűen
Évtizedeken át tartó önkínzás, kalória-számolgatás és a zsíros ételek megszállott kerülése után sok fogyókúrázó döntött úgy, hogy végre élvezni fogja az étkezést. Ez nem jelenti azt, hogy feladták az egészséges étrendet vagy akár a fogyást. Kezd divatba jönni az ún. „pozitív étkezés”, nem arra összpontosítanak, amit nem szabad, hanem inkább hozzáadnak a menühöz – friss gyümölcsöt, zöldséget, magvakat, bogyókat.
Igaz, hogy generációk nőttek fel úgy, hogy nem tudnak főzni. Nagyban hozzájárultak az egészségesebb étkezéshez és az otthoni főzés ismételt térhódításához a televízióban látható népszerű főzőműsorok is.
A pozitív étkezés divatja elsősorban a múlt hibáinak felismeréséből ered. Az, hogy az elhízás még ma is járványszerű, azt bizonyítja, hogy a számtalan diétásnak, kalóriaszegénynek vagy fogyókúrásnak mondott készítmény és „light”, cukormentes üdítő nem igazán hozta meg a kívánt hatást.
Sokan tehát a kudarccal járó fogyókúra után döntöttek úgy, hogy nem sanyargatják többet magukat, hanem rájöttek, hogy ha jóízűen fogyasztunk el valamit, akkor abból legtöbbször kevesebb is elég.
The New York Times
2008-09-19 21:05:54