Mégsem olyan ártalmas?

Néhány ételről a közhiedelem azt tartja, hogy kerülendők, mert sok kalóriát tartalmaznak, hizlalnak. Az alábbiakból kiderül, hogy ez nem teljesen igaz.

egészséges táplálkozás, tápérték, kalória, étel | InforMed Hírek16   InforMed | Sándor, K.
Mogyoróvaj

A diétázók általában kerülik a fogyasztását, mert magas a zsírtartalma, ám meglepő módon egy teáskanálnyi csupán 30 kalóriát tartalmaz. Kutatások igazolják, hogy a mogyoróvaj valójában jót tesz a szívnek, csökkenti az összkoleszterin és az LDL, valamint a trigliceridek szintjét. Egy teáskanál mogyoróvaj néhány zabkeksszel mindössze 150 kalória.

Pizza

Nem arról van szó, hogy egy hatalmas és gazdagon megrakott pizza egészséges étel, de el lehet készíteni úgy is, hogy ne ártson.

A hozzávalók mind hasznos tápanyagokat tartalmaznak ugyanis, a tészta szénhidrátot, a zöldségek vitaminokat, a sajt fehérjét. Ne sajnáljuk a paradicsomszószt az otthon készült pizza tetejéről, és halmozzunk rá sok zöldséget, sovány húst vagy a tenger gyümölcseit, és egy kis zsírszegény mozzarellát.

Világos és barna sör

Vizsgálatokkal kimutatták, hogy egy pohár sör még a vörösbornál is jobb a szív egészsége szempontjából. Ennek oka, hogy a sör B6-vitamint tartalmaz, ami csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

A barna sör vetekszik az aszpirinnel a vérrögképződés megakadályozásában.

Csokoládé

A csokoládét általában a tiltott élelmiszerek közt tartják számon a fogyni kívánók, de fontos a mértéktartás, valamint a csokoládé minősége.

A keserű, sötét csokoládéban sok az egészséges antioxidáns, amelyek a DNS-t károsító szabad gyökökkel veszi fel a harcot. Előnye még, hogy 1-2 kocka is elég belőle, hogy kielégítse édesség utáni vágyunkat.

Fagylalt

A fagylalt is a tiltólistán szerepel, holott még a diétázók számára is sok előnye van a fogyasztásának. A fagylalt alacsony glikémiás indexű étel, ami azt jelenti, hogy csak lassan bocsátja ki a cukrokat, ezért tovább tart a teltségérzet, kisebb a veszélye a fagylaltozás utáni evésnek. A fagylaltban levő tej ezen kívül fontos tápanyagokat és vitaminokat is tartalmaz.

| étel, tápérték, kalória, egészséges táplálkozás
2019-08-13 18:37:11
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop