Táplálkozási kérdések és válaszok

Kérdés: Mi az a mycotoxin?

gyomorrák, daganat, tumor, rosszindulatú daganat, rák, zöldség, táplálkozási, kérdések, rosszindulatú daganat | The New York Times Health News Service   Medincorp | Collins, K.

Válasz: Ezek olyan anyagok, amelyeket egyes penészfajták választanak ki. Egyes fajtákról ismert, hogy rákkeltők. Például az aflatoxin a májrák leggyakoribb oka Afrikában és Délkelet- Ázsiában. Az American Institute for Cancer Research jelentést állított össze, amelyben javasolják a gabonaneműek tárolását olyan módszerekkel, melyek a mycotoxin szennyeződést minimálisra csökkenti.

Kérdés: A sófogyasztás és a rák közötti összefüggés magának a sónak, vagy a sóval konzervált élelmiszereknek tulajdonítható?

Válasz: A sófogyasztás és a gyomorrák közti kapcsolatot először Japánban írták le, ahol a hagyományos táplálkozás nagymennyiségű sózott halat, zöldséget és szóját tartalmaz. A kutatók úgy vélték, hogy valamelyik, a só előállításakor keletkező anyag felelős a gyomorrákok magas számáért. Az újabb tanulmányok szerint maga a sómennyiség okoz gyomorrákot, nem csak a sós ételek. A kutatás szerint a só károsítja a gyomor nyálkahártyáját, mely normális körülmények között védelmet nyújt az emésztőnedvek erős savai ellen. Ha bekövetkezik a szövetkárosodás, a rákos sejtelváltozások elindulhatnak. A jelenlegi amerikai ajánlás 2400 mg -nál kevesebb só fogyasztása naponta.

Kérdés: Olvastam, hogy a gyomorrákot fertőzés okozza. Ha ez igaz, miért kellene a sófogyasztást korlátozni?

Válasz: Az újabb kutatások szerint a gyomorrákot a Helicobacter pylori fertőzés okozza, ugyanaz a baktérium, amely a gyomor és nyombélfekély kórokozója. A lakosság körülbelül fele fertőzött, mégis viszonylag kevesen betegszenek meg gyomorrákban.

A tudósok úgy vélik, hogy a táplálkozás játszik főszerepet a gyomorrák keletkezésében. A megelőzés legjobb módja a zöldségben és gyümölcsben gazdag, alacsony sótartalmú táplálozás. A gyümölcsök és a zöldségfélék gazdag C-vitaminforrás, mely véd a gyomorrák ellen. Számos egyéb természetes anyag szintén fontos a rák megelőzésében. A gyomorrák megelőzésének másik lehetősége a megszenesedett ételek, hús, szárnyas, zöldségféle fogyasztásának kerülése, a megégett részekben található rákkeltő anyagok miatt.

Megjelent: American Institute for Cancer Research

| gyomorrák, daganat, tumor, rosszindulatú daganat, rák, zöldség, táplálkozási, kérdések
2002-07-31 19:20:53

Web Design & Development Prowebshop