A táplálékkiegészítők szedése veszélyes lehet gyermekkorban.

Az amerikai gyermekgyógyászok társaságának közgyűlésén bemutatott vizsgálati eredmények szerint a táplálékkiegészítők, még ha természetes gyógynövényekből készültek is, nem alkalmasak arra, hogy gyermekeknek adják őket.

diéta, táplálékkiegészítő, gyermek | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
A vizsgálat szerint a szülők 21 százaléka ad gyermekének alternatív gyógyszereket, közöttük gyógyfüveket is.

A megkérdezett szülők 81 százaléka mondta, hogy szeretné megbeszélni a gyermekorvossal a kiegészítők kérdését, de ezt valójában csupán 36 százalékuk tette meg.

Erre a megbeszélésre viszont nagyon nagy szükség lenne, mert a fenti vizsgálatból kiderül, hogy ezek a növényi táplálékkiegészítők igen veszélyesek lehetnek gyermekkorban, hatásukat viszont nem is vizsgálták gyermekeknél.

A gyógynövények mérgező anyagokat, toxinokat tartalmazhatnak, például ólmot vagy arzént, és nem ritka a mellékhatás, a gyógyszerekkel való kölcsönhatás vagy az allergia sem, például a zúzódásokra használt fekete nadálytő és a fertőzésekre alkalmazott törpe tölgy egyes esetekben májkárosodást okozhat.

Néhány alternatív kezelési mód, mint például a masszázs és az akupunktúra gyermekeknél is eredményesen és veszélytelenül alkalmazható, de gyógynövény-készítményeket ne adjunk a gyereknek.

| diéta, táplálékkiegészítő, gyermek
2007-03-28 13:27:29
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop