A „természetes” nem jelent semmit

Nem csak az ún. bioboltokban árulnak természetes élelmiszereket, kiegészítőket, alapanyagokat, hanem szinte mindenre rá van írva, ha megnézzük a szupermarketek polcait, a nyalókától az üdítőkig.

biobolt, természetes élelmiszer, természetes, egészséges táplálkozás | InforMed Hírek16   InforMed | Dobos, L.

Az, hogy ez a megjelölés szerepel az élelmiszerek csomagolásán, egyet jelent csupán: azt, hogy a gyártó rá akarta írni. Azon kívül, hogy a „természetes” szó figyelemfelkeltő és reklámértéke van, minden jelentést nélkülöz.

Az FDA szerint az üzletekben kapható valamennyi élelmiszer már feldolgozott formában kerül a vásárlóhoz, nem közvetlenül a föld terméke, ezért nem adják meg a kifejezés pontos meghatározását. Mindez azonban nem gátolta meg a gyártókat, hogy feltüntessék a csomagoláson, így aztán gyakorlatilag bármire rákerülhet.

Az FDA most tudni szeretné, mit gondolhatnak az emberek, amikor „természetes” élelmiszert vásárolnak. A honlapjukon megkérték az olvasóikat, küldjék el a saját meghatározásukat, azt, hogy mit értenek ez alatt a szó alatt. Májusig várják a válaszokat. Bár nem közölték, mi a szándékuk az információval, elképzelhető, hogy egy definíció kialakítása a terv, amit csak üdvözölni lehet.

Bár még nincs meghatározva, mit is takar a „természetes” szó, az emberek viselkedéséből kiderül, azt hiszik, hogy valamit jelent. Hosszú távon az FDA-nak ez a kezdeményezése fontos változásokat hozhat az élelmiszerek csomagolásának feliratozásában. Addig is, fogadjanak meg egy tanácsot: A „természetes” élelmiszer az, amit annak hiszünk.| biobolt, természetes élelmiszer, természetes, egészséges táplálkozás
2019-12-11 18:47:42
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop