Hirdetés

Hűsítő italok

A nagy hőségben ajánlatos sok folyadékot inni, sokszor mást sem igen kívánunk, mint egy pohár jól behűtött üdítőt. A készen kapható termékek nem olcsók, és sokszor azt sem tudjuk, pontosan mit is tartalmaznak. Az alábbiakban közreadunk néhány hűsítőt, a változatos receptek összeállításánál arra törekedtünk, hogy ne csak finomak legyenek, de ne tartalmazzanak sok kalóriát sem.

kánikula, üdítő ital, tea, recept |

InforMed Hírek29   InforMed | Dobos, L.

Kép: Eat Fresh

Házi gyömbérital – 72 kalória

Hozzávalók: 1 csésze cukor, 1 csésze friss, hámozott gyömbér, 1 csésze víz, 12 csésze hűtött szóda vagy ásványvíz, 12 karika citrom vagy kandírozott gyömbér
Tegyük a cukrot, gyömbért és a vizet egy kis lábasba, közepes tűzön forraljuk fel. Állandó keverés mellett főzzük 10 percig, majd szűrjük át egy kancsóba és hűtsük le. Adjuk hozzá az ásványvizet, díszítsük citromkarikákkal vagy kandírozott gyömbérrel. A szirupot nagyobb tételben is elkészíthetjük, tároljuk hűtőben és kínáláskor egy pohár vízhez adjunk 2 evőkanállal belőle.

Málna-limonádé – 114 kalória

Hozzávalók: 1 csésze friss citromlé, ½ csésze cukor, 1 evőkanál friss vagy fagyasztott málnapüré, jégkocka
Keverjünk össze egy tálban 2 csésze vizet a citromlével, cukorral és a málnapürével, amíg a cukor föl nem olvad. Töltsünk meg 4 poharat félig jéggel, és öntsük rá az italt, vagy hűtsük le kínálásig.

Bazsalikomos görögdinnyeital - <50 kalória

Hozzávalók: 4 csésze kockára vágott görögdinnye, 6-8 nagy bazsalikomlevél, csipetnyi tengeri só, ¼ teáskanál fehérborecet, 4 csésze hideg víEgy szitán kanállal préseljük ki egy tálba a görögdinnye levét és a bazsalikomot, adjuk hozzá a sót, az ecetet és szűrjük át egy kancsóba, adjuk hozzá a vizet, keverjük össze, és már kínálhatjuk is.

Lime-onádé (frissítő ital zöldcitromból) – 106 kalória

Hozzávalók: ½ csésze víz, 1-1,5 csésze cukor, 1 evőkanál reszelt zöldcitrom héja, 1,5 csésze lime frissen kifacsart leve (kb.13 lime kell hozzá), 7 csésze jeges víz
Forraljunk fel fél csésze vizet egy közepes méretű lábasban. Keverjük bele a cukrot és a reszelt lime-héjat, keverjük, amíg a cukor föl nem olvadt, majd vegyük le a tűzről, és keverjük vele a lime levét és a jeges vizet.

Mentás zöld tea - 5 kalória (ha mézzel készítjük, ennél több)

Hozzávalók: 1 csésze friss mentalevél, 3-4 zacskó zöld tea, jég, méz, és ha van, friss levendulalevél
Tépkedjük össze a mentaleveleket egy tálban. Tegyük rá a teafiltereket, öntsük fel forró vízzel, hűtsük le, majd tegyük hűtőbe 4-6 órára. Vegyük ki a filtereket, tálaljuk jéggel. Ha valaki édesen szereti, adjon hozzá mézet, és ha van, friss levendulalevelet.

Hibiszkuszos-őszibarackos jeges tea – 115 kalória

Hozzávalók: 1 csésze cukor, ¼ csésze citromlé, 1 csésze meleg víz, 8 filter hibiszkusztea,5 csésze szeletelt őszibarack, 7 csésze hideg víz
Keverjük össze a cukrot, a citromlevet egy csésze meleg vízzel, amíg a cukor föl nem olvad. Adjuk hozzá a teafiltereket, fedjük le és hagyjuk állni 5 percig, majd vegyük ki a filtereket. Tegyünk egy kancsóba jeget és a szeletelt barackot, öntsük bele a teát és 7 csésze hideg vizet. Keverjük össze a jéggel.

kánikula, üdítő ital, tea, recept

2023-07-11 12:59:15

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop