Miért jó, ha gyümölcsöt és zöldséget eszünk?

Most, hogy itt a nyár, és bőven kapható mindenféle zöldség és gyümölcs, fogyasszunk többet ezekből az egészséges és finom ételekből! Az alábbiakban felsorolunk tíz jó okot arra, hogy miért.

egészséges táplálkozás, zöldség, gyümölcs, gyümölcs | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
1. A gyümölcsök és a zöldségfélék fogyasztása nagyon egészséges, tele vannak vitaminnal, ásványi anyagokkal és a káros szabad gyökök elleni antioxidánsokkal.

2. Nehéz elképzelni, hogy bárki ne találna a kedvére valót a gyümölcsök és zöldségek igen széles választékából.

3. Még ha valakinek nincs is ideje, energiája vagy kedve főzni, a legtöbb gyümölcs és zöldségféle nyersen is fogyasztható, könnyen beilleszthetők az étrendbe. Elég egy alapos mosás, és máris ehetjük.

4. Megkönnyítik a fogyókúrát vagy a testsúly megtartását, mert teltségérzetet adnak, mégis, meglepően kevés kalóriát tartalmaznak, egy közepes alma például nem egészen 75 kalória, 5 szál spárga mindössze 16.

5. A legtöbb gyümölcsben és zöldségben sok a rost, ami az emésztés szempontjából igen előnyös. Az ajánlások szerint napi 25-35 gramm rostot kellene fogyasztani, egy alma vagy egy banán a napi szükséglet 10 százalékát fedezi.

6. Jó példával járunk elöl a gyerekeinknek is, sokkal hitelesebb, ha nemcsak prédikálunk az egészséges táplálkozásról, de mi magunk is bőségesen fogyasztunk gyümölcsöt és zöldséget.

7. A gyümölcs és a zöldség igen élvezetes, finom.

8. A nap bármely szakában fogyaszthatók, és sokféle módon lehet őket elkészíteni, nyersen, főzve, párolva, sütve, mikróban, pürének és még sorolhatnánk.

9. A szakemberek ajánlása szerint mindenkinek legalább 3-5 adag gyümölcsöt és zöldséget kellene fogyasztania, de valószínű, hogy valójában ennél kevesebb kerül az asztalra.

10. A helyben termesztett gyümölcs és zöldség fogyasztása a hazai gazdaságot is támogatja, ráadásul a környezetet is kíméli, ha kevesebb energiát használnak fel a szállításra.
| egészséges táplálkozás, zöldség, gyümölcs
2010-01-23 21:12:20
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop