Hirdetés

Óvatosan a bőséges reggelivel!

Bizonyára hallotta már, hogy azok, akik reggeliznek, soványabbak, mint a többi ember? Nos, a hír igaz, de csak bizonyos kikötésekkel. Egy vizsgálat eredményei azt mutatták ugyanis, hogy a reggelizők kevesebb kalóriát fogyasztanak naponta, mint nem reggeliző társaik, és azok a nők, akik reggeliznek, alacsonyabb testtömegindexszel rendelkeznek, mint a nem reggelizők.

táplálkozás, reggeli, kalória |

InforMed Hírek20   InforMed | Seprődi, B.

Kép: Freepik

A vizsgálat során az is kiderült, hogy a reggelivel elfogyasztott kalóriamennyiség növekedésével emelkedik az egész nap bevitt energia mennyisége is – ezzel párhuzamosan pedig csökken a bevitt kalcium és egyes vitaminok aránya. Ugyanakkor a férfiak testtömegindexe nem tükrözte azt, hogy reggeliznek-e vagy sem.

Az adatok egy 12 000 egyént felölelő vizsgálat elemzéséből származnak, A résztvevők 1999 és 2004 között vettek részt az USA egészségügyi felmérési kampányaiban.

A résztvevők java (80 %) arról számolt be, hogy a vizsgálat napján reggelizett. Azonban majdnem 17 % leveles tésztát, vagy ételpótló italt vagy szeletet evett, illetve olyan terméket, ami nem illik bele az öt élelmiszer-kategóriába (gabona, gyümölcs, zöldség, tejtermék, húskészítmény).

A szerzők az eredmények alapján a reggelizés mellett állnak ki, de fontosnak tartják, hogy az emberek elegendő segítséget kapjanak az alacsony kalóriatartalmú ételek kiválasztásához.

A kutatás eredményeit az American Journal of Clinican Nutrition novemberi számának oldalain ismerhetjük meg.

táplálkozás, reggeli, kalória

2022-08-03 12:26:20

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop