Spórolási tippek az ünnepi sütés-főzéshez

Közeleg a karácsony, hamarosan belépünk az adventi időszakba, így érdemes az ünnepekre való készülődést időben elkezdeni. Ezáltal egyrészt rengeteg felesleges kiadástól kímélhetjük magunkat, másrészt az ünnepekre való tudatos készülődést nem csupán a pénztárcánk fogja meghálálni, hanem az utolsó pillanatos kapkodással járó idegeskedéstől és stressztől is megszabadulhatunk.

| InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K.

Kép: Hirdető

Ne hagyjuk az utolsó pillanatra az alapanyagok beszerzését!

Ha az ünnepi készülődésről van szó, nem csupán a családtagok, barátok és közeli ismerősök részére szánt ajándékok kigondolásáról és megvásárlásáról van szó, hiszen ehhez az időszakhoz hozzátartozik az otthoni sütés-főzés is, amelynek a kiadásait szintén érdemes figyelembe venni. A karácsony közeledtével nem csupán a szeretteink részére szánt ajándékok miatt nőnek a kiadásaink, hanem élelmiszerre is jóval többet költünk az év vége felé a megszokottnál. 

Ha szeretnénk elkerülni a felesleges kiadásokat, érdemes előre átgondolnunk, milyen finomságokkal szeretnénk kényeztetni a családot az ünnepi időszakban, s előre megtervezni a karácsonyi menüt is. Ha spórolni szeretnénk, mindenképpen hasznos lehet követni az aktuális akciókat. Ebben segítségünkre lehetnek a népszerű üzlethálózatok akciós újságai és katalógusai, köztük a Tesco akciós újság vagy az Aldi szórólap, amelyek az adventi időszakban is számos kedvezményes ajánlatot kínálnak a vásárlóknak. 

A legnépszerűbb hazai áruházak akciós újságai a mindannyiunk által ismert nyomtatott reklámújságok mellett ma már online formában is megtekinthetők, ráadásul a Kaufino portálon az összes népszerű kiskereskedelmi hálózat kedvezményes ajánlatát egy helyen találjuk meg, ezáltal átfogó képet szerezhetünk az aktuális árakról, illetve arról mit és hol érdemes beszerezni. A Tesco újság, vagy az aktuális Lidl újság segítségével összeállíthatjuk a bevásárlólistánkat, így a sütés-főzéshez szükséges alapanyagokat időben meg tudjuk vásárolni, s nem kell a karácsony előtti utolsó napokban a hipermarketek folyosóin tolonganunk az ilyenkor megszokott tömegben.

Csak a szükségest

Az üzletek és áruházak rengeteg ínyenc és exkluzív terméket kínálnak ebben az időszakban, s bizony a vásárló sokszor elcsábul a kecsegtető ajánlatok láttán, s ezáltal számos felesleges kiadást róhat magára, amit utólag bizony gyakran megbán. Ezt elkerülve, az adventi időszak alatt is kiemelten fontos, hogy olyan élelmiszereket vásároljunk meg, amelyekre valójában szükségünk van. 

Mielőtt elindulunk bevásárolni, egyrészt érdemes alaposan átnézni a hűtőszekrényt, a mélyhűtőt és kamrát, s felmérni, milyen élelmiszerek vannak fogyóban, másrészt az ünnepi sütés-főzéshez szükséges alapanyagokat is érdemes listára venni. Amennyiben elsődleges szempont a takarékosság, érdemes feltérképezni az akciós árukat a szórólapokról

Az akciós termékeket és élelmiszereket a Kaufino portálon megtekinthetjük akár anélkül is, hogy a teljes katalógusokat átböngésznénk az “akcióban lévő áru” menüpontban. Így, ha például akciós vajat keresünk, a “vaj” termékkategória kiválasztásával megtaláljuk az összes üzletet és áruházat, ahol kedvezményes áron vásárolhatunk vajat. A Tesco aktuális újságban, a Spar újságban vagy éppen a Lidl újságban meghirdetett akciós áruk közül kiválaszthatjuk a számunkra legelőnyösebb ajánlatokat.

Célirányos vásárlás

Fontos, hogy a bevásárlólistánkra rögzítettekhez tartsuk magunkat minden esetben, hiszen ezáltal nem csupán a felesleges kiadásoktól, és a kasszánál szerzett kellemetlen élményektől kímélhetjük meg magunkat, hanem emellett egyben rengeteg időt is megspórolhatunk magunknak. Ha pontosan tudjuk mire van szükségünk és célirányosan vásárolunk, maga a bevásárlás is jóval kevesebb időt fog igénybe venni, mintha az üzletek és áruházak polcain elhelyezett termékek közül hosszasan válogatnánk. 

Az aktuális Tesco újság, Lidl katalógus vagy Spar akciós újság segítségével összeállított bevásárlólistánkat rögzíthetjük akár a népszerű bevásárlólista mobilalkalmazások valamelyikében, így nem szükséges különféle papírcetlikkel bajlódnunk, hiszen a telefonunkban mindent megtalálunk. Ha pedig vásárlás közben valami mégis eszünkbe jutna még, ami kimaradt a listáról, a Kaufino portálon elérhető Tesco akciós újságot vagy Lidl szórólapot gyorsan fellapozhatjuk online formában is a mobitelefonunkról.

Némi előzetes tervezéssel így az ünnepi készülődést, adventi sütés-főzést is jóval kellemesebbé tehetjük, amit nem mellesleg a pénztárcánk is garantáltan meg fog hálálni.

| szórólap
2022-11-22 11:35:51
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop