Szigorú anya, kövér gyerek

Elhízik az a gyerek, akire állandóan rákiabálnak, hogy egyen meg mindent az utolsó falatig, mondják a chicagói egyetem kutatói.

| InforMed Hírek18   InforMed | Dobos, L.
A szigorú anyák gyerekei első osztályos korukra közel ötször gyakrabban híznak el, mint azokéi, akik rugalmasan nevelik a gyerekeket, tisztelik az akaratát, miközben azért bizonyos miheztartási szabályokat állítanak fel. Érdekes, hogy a szigorú anyák gyerekeihez hasonlóan elhízhatnak azokéi is, akik elhanyagolják a gyerekeket.

A kutatók úgy vélik, hogy a gyereket is emberként kezelő, és őket szeretettel, de rendszerességgel nevelő szülők gyerekei megtanulják, hogyan hozzanak jó döntéseket az étkezési és testmozgási szokásaikat illetően is. Az is szerepet játszhat, hogy a szigorú szülők miatt stresszes az otthoni hangulat, és a gyerek a túlevéssel próbálja meg kárpótolni magát.

A kísérletben nem elég apa vett részt ahhoz, hogy hatásukat a gyermek testsúlyára vizsgálni lehessen , ráadásul mivel a résztvevők több mint 80 százaléka fehér volt, az eredmények valószínűleg nem alkalmazhatók minden etnikumra. Nem vették figyelembe a kísérlet során az anya testsúlyát sem, bár korábbi tanulmányok arra utalnak, hogy ez nem játszik szerepet.

The Associated Press
| elhízás, kövér gyerek
2020-08-31 18:58:30
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop