Hirdetés

Vége a szénhidrátszegény étrend mániának?

Úgy tűnik, az amerikaiaknak elment az étvágyuk az alacsony szénhidrát-tartalmú étrendtől, lecsengeni látszik a sok fehérjét tartalmazó menük reklámozása. Egy marketing cég tanulmánya szerint 2004 februárjában a felnőtt lakosság 9,1 százaléka fogyasztott szénhidrátszegény ételeket, novemberre ez a szám 4,9 százalékra esett.

Atkins, Atkins diéta, fogyókúra, diéta |

InforMed Hírek 2004 ;2   InforMed | Dobos, L.

Minden négy diétázó közül csak egy csökkentette jelentősen az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét, és gyakorlatilag senki sem az előírt mértékben.

A felmérés szerint a szénhidrátszegény étkezés divatja elérte a tetőpontját, és az érdeklődés gyorsabban hanyatlott, mint azt előre jelezték. – Legalább még 18-36 hónapos erősödésre számítottunk – mondja az egyik élelmiszeripari cég szóvivője –, nem gondoljuk, hogy vége, de sokkal alacsonyabb szinten folytatódik, mint azt az ipar várta volna. – Sok kisebb előállító zárta be kapuit, a nagy cégek pedig stratégiát váltottak. Az American Italian Pasta például alacsony kalóriaértékű, magas rosttartalmú termékekként hirdeti szénhidrátszegény ételeit.

Colette Heimowitz, az Atkins Nutritionals oktatási és kutatási alelnöke szerint a piac azért telítődött, mert 2004-ben nagyon sok más cég is beszállt a versenybe. – Az Atkins-diéta 30 év óta létezik, és kiállta az idő próbáját. Nem utal semmi jel arra, hogy ez ne így lenne a jövőben is – mondja Heimowitz.

Bob Goldin, egy élelmiszeripai kutatóvállalat szakembere szerint azonban nagyobb volt a füstje, mint a lángja az egész diéta-ügynek. – Mindig mindenki a csodaszert keresi. A táplálkozási kérdéseket azonban holisztikusan kell megközelíteni. Az egészséges életmódhoz sok minden tartozik, nem lehet egyetlen dologból meggazdagodni.

WJLA
Atkins, Atkins diéta, fogyókúra, diéta

2005-05-15 18:58:30

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop