Főoldal/ Diéta/ Egészséges táplálkozás/

Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 43 cikkekben szerepel:

1. Honnan tudjuk, hogy tényleg bio a bio?
(2019-04-01)
Divatos a bio termékek fogyasztása, és jogosan, mert sokan próbálnak minél kevesebb mesterséges adalékot, illetve vegyszert bejuttat...

2. Áttétképződést segítő élelmiszerek
(2018-02-11)
A spárgában, a szárnyasokban és más élelmiszerekben is megtalálható, aszparagin nevű aminosav csökkentése, illetve blokkolása me...

3. A világ élelmiszertermelésének egyötöde vész kárba a túlfogyasztás és szemétbe dobás miatt
(2017-02-22)
A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy az emberek a szükségesnél többet fogyasztanak, és m...

4. Megtévesztő feliratok az élelmiszereken
(2016-11-28)
Vigyázzunk azokkal a termékekkel, amelyek felirata valamilyen módon arra utal, hogy az illető áru „egészséges”, mert ez nem minde...

5. Ha elpusztulnak a méhek
(2015-07-20)
Súlyos következményekkel járna a méhek kihalása az emberiségre: a növényeket szorgosan beporzó rovarok eltűnése évente 1,4 mill...

6. Az adalékanyagok betegséget okoznak
(2015-02-26)
A feldolgozott élelmiszerekben használt mesterséges adalékanyagok növelhetik a gyulladásos bélbetegségek és az anyagcsere rendellen...

7. Szerdától tilos a megengedettnél több transzzsírsavat tartalmazó élelmiszert forgalmazni
(2015-02-16)
Szerdától nem lehet olyan élelmiszert forgalomba hozni Magyarországon, amely összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsava...

8. A Nébih folytatja a nyári élelmiszer-ellenőrzéseket
(2014-08-12)
Mintegy 4000 ellenőrzés során eddig 37 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a ny...

9. A "vérital" a kínai fiatalok új őrülete
(2014-07-14)
A kínai online áruházakban megrendelhető, a fiatalok körében egyre keresettebb "vérital" fogyasztásának veszélyeire hívta fel a f...

10. Árvíz: élelmiszerbiztonsági tanácsok árvíz idejére
(2013-06-07)
Az élelmiszerek szennyezése árvíz idején valós és nagy közegészségügyi kockázat - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszer...

11. Mégsem egészségesebbek a bioélelmiszerek?
(2012-09-05)
Az organikusan előállított élelmiszer vitamin- és tápanyagtartalmát tekintve nem jobb a hagyományos élelemnél, bár általában cs...

12. 200 millió kínai betegszik meg évente szennyezett étel fogyasztása miatt
(2012-04-16)
Minden évben a lakosság 15 százaléka, vagyis több mint 200 millió kínai betegszik meg szennyezett étel fogyasztása következtében ...

13. Egyszerű berendezés az ételek fertőtlenítésére
(2009-03-13)
Amerikai kutatók feltaláltak egy olyan módszert a csomagolt zöldségek fertőtlenítésére, ami megoldhatja az ételbiztonsági kérdé...

14. Éleimiszer-patika - Tippek a spájzból
(2006-08-03)
Mindegy, hogy gabona, zöldség, hal vagy fűszernövény - „mindennapi kenyerünk” orvosság is lehet -, az pedig, hogy mely é...

15. Szennyezett zöldségek A legbiztosabb a főzés
(2003-11-27)
Az élelmiszerek biztonsága miatti aggodalom akkor lángolt fel, amikor hárman meghaltak és százak betegedtek meg Georgia, Pennsylvania,...

16. Veszélyes húsok
(2001-11-25)
Veszélyes húst vásárolni - derül ki a napokban nyilvánosságra hozott felmérésekből. Mint arról szombaton már hírt adtunk, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség közelmúltban lezárt, 766 kereskedelmi egység...

17. Ki tájékoztat félre?
(2001-09-30)
Droppa Györgyöt (Génkapituláció, szeptember 18.) megdöbbentette a Biacs Péterrel készült interjú (Táplálék és környezet, augusztus 18.), engem viszont nem lepett meg Droppa György, mert az általa képv...

18. Szalmonella a húsban
(2001-09-01)
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség legutóbbi vizsgálata szerint az előre csomagolt húsáru csaknem kétharmada nem felelt meg az egészségügyi előírásoknak. Az ellenőrök a megengedett határértéknél több m...

19. Szabályozás várható a biotech élelmiszerek körében
(2001-03-14)
Az FDA a nyilvánosságot erősen foglalkoztató ügyben foglalt állást, amikor nemrégiben kijelentette, szigorít a biotech termékek...

20. Sertéshús-pánik Németországban
(2001-02-04)
BERLIN - A pánikba esett németek étrendjüket illetően változásokra kényszerülnek, mert kiderült, hogy Bajorországban és Auszt...

21. Az FDA szabályozni kívánja a génkezelt élelmiszereket
(2001-02-04)
A nyilvánosság nyomásának engedve az FDA intézkedéseket kezdett a génkezelt élelmiszerek ügyében, azonban a termelőkre hagyta,...

22. Az E-számok rejtélyei
(2001-01-01)
Napjainkban már alig akad olyan élelmiszer, aminek a csomagolásán ne találnánk E számokat. De mit is jelentenek ezek? S milyen ha...

23. Háború, migráció, táplálkozás, tápláltsági állapot a volt Jugoszlávia területén a 20. század kilencvenes éveiben
(2001-00-00)
A szerzők irodalmi adatok alapján elemzik a korábbi Jugoszlávia területén a 20. század kilencvenes éveiben zajló háborúk egy rés...

24. Bírálják az FDA-t a minőségi szabványok lassú megállapítása miatt
(2000-12-06)
A Kongresszus a gyógynövény-, vitamin- és más kiegészítők előállítóival megállapodást kötött, melynek lényege a követke...

25. Franciaországban zuhan a McDonalds forgalma a kergemarhakór okozta pánik következtében
(2000-12-06)
PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG - Az elmúlt hónapokban a marhahús esetleges fertőzöttsége miatti pánikban összeomlott a McDonald’s Fran...

26. Génkezelt ételek a szupermarketekben?
(2000-11-04)
Sok élelmiszer, a gyümölcsöktől a húsig és a tésztákig tele vannak DNS-sel. Ez egyrészt természetes anyag, másrészt a génke...

27. A manipulált élelmiszerek hagyománya
(2000-10-06)
LONDON - Ha Sir Walter Raleigh ma élne, és most tenne javaslatot arra, hogy egy ígéretes zöldségfélét hozzunk be Dél-Amerikáb...

28. Tartós tartósítók?
(2000-10-06)
Már az ősi időkben is használtak külünféle tartósító eljárásokat.

29. Génkezelt élelmiszer a piacon?
(2000-04-24)
Magyarországon egy éve szabályozza törvény a géntechnológia alkalmazását, a génmanipulált élelmiszerek viszont még nem jelentek meg a piacon. A hazai hatóságok nincsenek felkészülve az élelmiszerimpor...

30. Mikrobiológiai ökológia
(2000-00-00)
A mikrobák tulajdonságai változnak külső behatásokra, s bizonyos együttéléseknél egymásra is hatnak. Különleges helyet foglal e...

31. Poliklórozott vegyületek előfordulása import élelmiszerekben Magyarországon
(2000-00-00)
A szerzők rövid áttekintést adnak a klórozott szénhidrogén vegyületek előfordulásáról, élettani hatásáról. Megállapításai...

32. Kifogásolt bébitápok
(1999-11-01)
Elsózott bébiételekre, túlvitaminozott élelmiszerekre bukkantak a fogyasztóvédők a különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerek - ilyen például a csecsemőtápszer, diétás eledel, sportolói étr...

33. Kínai önvédelmi módszer az immunrendszer számára
(1999-11-00)
De ahogy az oly gyakran előfordul a természetben: ahol a halál a legerősebb, ott a legerősebb az élet is. Az emberi védekezősejte...

34. Húsrazziák városszerte
(1999-05-19)
Féltonnányi húst koboztattak el a nemrég zárult ellenőrzés-sorozatukon a budapesti fogyasztóvédők. A hatósági állatorvosok azonban nem találkoztak sem romlott, sem feketevágóhidakról származó hússal a...

35. Vitaminok felemás értéke
(1999-03-31)
Az utóbbi időben váratlanul kedvezőtlen eredménnyel zárult több nagy, vitaminokkal kapcsolatos klinikai vizsgálat, így több európai állam, valamint az Egyesült Államok újrafogalmazza a lakosság által ...

36. Ellenőrzik a húsvéti sonkát
(1999-03-30)
A Budapest Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás munkatársai a közelgő húsvét miatt fokozott sonka- és tojásellenőrzést tartanak a boltokban, piacokon. Eddig kétezer helyszíni viz...

37. Amit jó tudni az élelmiszerekről
(1999-01-04)
A Nemzeti Környezetegészségügyi Akcióprogram "TÉT" Megyei Környezet-egészségnevelési Mintaprogram keretében, lakóhelyi körny...

38. Génkezelt importélelmiszerek
(1998-12-02)
Január elsején hatályba lép a génmanipulációt szabályozó törvény, és a magyar piac - korlátozásokkal - megnyílik a főkképp Amerikából érkező génkezelt élelmiszerek (édességek, gabonapelyhek, kekszfélé...

39. A hús színe
(1998-11-10)
Rémes higiéniai állapotok találhatók az élelmiszer-kereskedelemben, vagy éppen ellenkezőleg: a forgalmazás, illetve az áruk szí...

40. Mégsem rossz a pesti hús?
(1998-07-29)
A pesti üzletekben jóval kevesebb baj van a hússal és a húsfélékkel, mint azt a fogyasztóvédők állítják - mondta lapunknak az élelmiszer-ellenőrző állomás igazgatója. A fogyasztóvédelmi felügyelőség s...

41. A megelőzés lobbyharcok áldozata lett
(1998-02-26)
Az egészségügyi intézményrendszer, a nemzetközi tapasztalatok szerint, csupán 15-20 százalék erejéig felelős az emberek egészségi állapotáért. Az átlagéletkort egy-egy országban tehát döntően külső té...

42. Szennyezett környezetben élők kockázati tényezői
(1998-00-00)
A környezetegészségügyi hatások szempontjából meghatározó a fizikai környezet szennyezőinek ismerete. A Nemzeti Környezetegészs...

43. A botulizmus kialakulása környezeti feltételei és a megelőzés lehetőségei
(1998-00-00)
A botulinum neurotoxint termelő Clostridium törzsek élettani és filogenetikai szempontból hat különböző csoportba tartoznak. A tör...

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop