Zsírégető gyógyszerek

A zsírégető gyógyszerek nyomában zajló legújabb kísérletek azzal bíztatnak, egy új vegyület támaszt jelenthet a túlsúly elleni küzdelemben. Sajnos korai még, hogy nagy lakomával ünnepeljük a jó hírt.

elhízás, fogyókúra, gyógyszer | InforMed Hírek6   InforMed | Seprődi, B.
A kísérleti gyógyszert egyelőre csak egereken tesztelték. Az viszont bizonyos, hogy a három hónapon át nagy dózissal kezelt állatok nem híztak el akkor sem, amikor magas kalóriatartalmú táplálékkal etették őket. A kisebb adaggal végzett kezelés nem volt ilyen hatékony.

A kísérleti szernek egyelőre nincs neve, a kódja alapján hivatkoznak rá: SRT1720. Működése során az SIRT1 gént célozza, ami az egerek zsírégetését aktivizálta, éppen úgy, mintha a szervezetben kevés kalória állna rendelkezésre.

Az egerek a kezelés kapcsán szívósabbá és erősebbé is váltak, és a szervezetükben nem alakult ki a 2-es típusú cukorbetegségre jellemző inzulin-rezisztencia. A kezelés kapcsán nem lehetett különös viselkedést tapasztalni: válogatósságot, fokozott aktivitást, emésztési problémákat.

A szerzők szerint a vegyület első számú jelölt az SIRT1 gén anyagcserezavarokban betöltött szerepét vizsgáló kutatások során. A vizsgálatokban gyógyszergyárak szakemberei is kiveszik részüket.

A gyógyszer messze van még attól, hogy embereket lehessen vele gyógyítani. Van viszont egy egyszerű alternatíva arra, hogy az elhízás megelőzésével kivédjük a szív, agy, csontok, és a test többi részének károsodását: szinte végtelen lehetőség adódik arra, hogy egészséges étrendet kövessünk, és aktív életmódot éljünk.

| elhízás, fogyókúra, gyógyszer
2008-11-25 18:58:17
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop