Fogyni szeretnék - Letrox, Adipex együttes szedése

Súlyfelesleggel rendelkezem, szeretném elkezdeni az Adipex retard nevű gyógyszert. Tudom, nem fogja ajánlani, sőt! Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy Letrox pajzsmirigyhormon szedésem mellett elkezdhetem? Csütörtökön volt egy műtétem altatásban, nyugtatóval, az ennyi idő alatt kiürül teljesen a szervezetből?
Köszönettel!

elhízás, fogyókúra | Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2009 ;14(februári)   InforMed | Petrányi, Gy.
Nem értem, hogy szed-e és miért Letroxot (tiroxin), és mit is operáltak, és minek kéne kiürülnie a szervezetéből (a Letrox biztosan nem ürül ki hónapokig). Letroxot csak akkor szabad (lett volna?) szednie, ha pajzsmirigy alulműködés miatt javasolták, akkor is csak a szükséges minimális mennyiségben. Fogyókúrás célzattal tilos, mert károsít (szívelégtelenség, csontritkulás). A fogyáshoz alacsony glikémiás indexű és hipokalorikus diéta (forduljon diétás szakemberhez), továbbá rendszeresen fokozott testmozgás együttese kell.
A fogyasztószerek nagy részének mindenféle kellemetlen, olykor veszélyes mellékhatása van, diéta nélkül egyébként sem hatnak, és hatásuk is meglehetősen korlátozott. Sokat visszavonnak néhány év után, mert kiderül veszélyeztető, olykor halálos mellékhatásuk. A szer abbahagyása után a nehezen leadott kilók is azonnal visszajönnek. A kövérség tehát alapvetően életmódváltoztatás kérdése. Sajnos, nincs igazán megbízható, veszélytelen, és ugyanakkor eredményes fogyasztó gyógyszer. Az Adipex (phentermin) közismert mellékhatásai: szívbillentyű-elégtelenség, ritkán tüdővizenyő. Kell ez magának?
Fejlett és felelősséggel szabályozott egészségügyű országokban hivatalosan nem engedélyezett. Orvosi vizsgálat és javaslat nélkül ne kezdjen semmiféle gyógyszeres kezelésbe! Nagymérvű elhízásban gyomorműtétet végeznek életmentő célzattal, de ez sem gyerekjáték.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

| elhízás, fogyókúra
2009-02-05 15:14:08
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop