Gyomorleszorító műtét ???

dohányzás, túlsúly, gyomor, túlsúly | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Két kérdést szeretnék feltenni Önnek! Édesapám két dologban csekély akaraterőt mutat. Az egyik a dohányzásról való leszokás, a másik a túlzott étkezés.

Az étkezéssel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy olvastam egy újságban, hogy lehetőség van arra, hogy a gyomorra egy úgynevezett szűkítőt tegyenek. Nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban hol tudnék információkhoz jutni. Apa rászánta magát, hogy most aztán megtesz mindent annak érdekében, hogy lefogyjon. Ezt az időszakát szeretném felhasználni arra, hogy meggyőzzem, miért lenne jó számára ez a műtét.

A másik kérdésem a dohányzással kapcsolatos. A szomszédunkban él egy idősebb házaspár, akik idén januárban egyik napról a másikra abba hagyták a dohányzást. Azóta mindenféle vérnyomás és szívpanaszaik vannak. Mind a ketten elég sokat híztak. A hölgy állandóan allergiás tünetekkel küszködik. A bácsi infarktust kapott. Óvtuk őket attól, hogy ilyen hirtelen hagyják abba, de nem értünk el semmit. A kérdésem az lenne, hogy mit kellene tenniük annak érdekében, hogy ezek a tünetek minél előbb elmúljanak?

Segítségét előre is köszönöm

 

A fogyás műtéti megoldása már sok embert tett tönkre, mindegy, milyen módszerről lenne szó, nem megoldás, sőt egy bajból kettőt csinál. Bármely csonkoló műtét a felszívódást, de az egész gyomor-bélrendszer működését is károsítja. Éppen ezért évek óta csökkent a gyomorrezekciók száma is. A vékonybél csonkolását pedig éppen a felszívódási zavarok kialakulása miatt hagyták abba.

Fogyásra a fogyókúrás diéta a megfelelő, esetleg kis gyógyszeres segédlettel. A kalóriaszegény, rostdús táplálkozást, ha megfelelő testmozgással egészíti ki és lassan sikerül lefogynia, csak az marad meg tartósan. Az összes hirtelen fogyás csak rövid ideig jár tartós eredménnyel. A gyógyszeres segítség lehet antidepresszáns is, mert sokan pótcselekvésként "zabálnak".

A dohányzásról leszokni csak így, hirtelen lehet, a szomszédai valószínűleg azért hagyták abba a dohányzást, mert már voltak panaszaik. A hízás a kényszeres evés miatt van, igen gyakran a megszokott mozdulat pótlására esznek a leszokók.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| dohányzás, túlsúly, gyomor
2002-07-11 13:51:39
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop