Az eredményes fogyókúra 2.

Amikor fogyókúrázni kezdünk, az első lépés az, hogy elfogadjuk: valójában azért vagyunk kövérek, mert többet eszünk a kelleténél. Aki ezt az alapvető igazságot nem fogadja el, s nem tisztázza önmagával, mint tényt, annak semmi esélye arra, hogy eredményesen és tartósan lefogyjon.

diéta, fogyókúra, fogyáséta, fogyás | Gyógy-ír   Kisalföld

A "többet a kelleténél" mennyiségileg egyénenként más és mást jelent. Van aki "büntetlenül" tömheti a hasát, mégsem gyarapodik. Mások azt mondják: "én csak madáreleségen élek" - és mégis csak híznak. Ebben természetesen az örökletes hajlamnak, az egyénenként változó alapanyagcserének jelentős szerepe van. Egy azonban bizonyos: aki elhízott, az több energiát visz be étel és ital formájában a szervezetébe, mint amennyit hasznosít. Így keletkezik az energia-raktárkészlet, amit jelen esetben hájnak nevezhetünk.

Az, hogy ez a háj éppen az ember fenekére, derekára, combjaira vagy arányosan az egész testére rakódik fel, leginkább hajlam kérdése. Lényeg, hogy a testtömeg index /BMI/ számítása alapján egyértelműen kiderül, ha felesleges zsírpárnáink vannak. Tehát az első lépés a józan belátás: "több az energia-bevitelem, mint az energiafelhasználásom."

Az, hogy mi a sok, minden ember esetében más és más. Ehhez kell mérni a diétát. Az eredményes fogyókúra egyik alappillére a megfelelő diéta. Azonban ez nem egyenlő a koplalással. Természetesen a "null diéta" is beilleszthető a fogyókúra egyes időszakaiban, azonban a tartósan folytatott, nem kellően megválogatott táplálékbevitellel végzett koplalás számos panasz forrása lehet. A diétás lehetőségekről a jövő héten olvashatnak bővebben.

Ugyanakkor jó hírrel szolgálhatok azok számára is, akik fogyókúrájukhoz gyógyszeres segítséget várnak. Míg körülbelül másfél évvel ezelőtt arról kellett mellékletünk hasábjain beszámolnom, hogy a veszélyes mellékhatások lehetősége miatt sürgősen kivontak egy fogyókúrát segítő gyógyszert a piacról, most arról írhatok, hogy pont a napokban jelent meg egy új kapszula. Bár nem vagyok a gyógyszerek felesleges szedésének híve, mindenképpen fontos és pozitívumként említhető, hogy az új készítmény - ellentétben korábbi társaival - nem a központi idegrendszerben (tehát nem az agyban), hanem a bélrendszerben fejti ki hatását.

Ott gátolja a zsírok egy részének felszívódását. Így megfelelő diéta esetén ettől komolyabb mellékhatásoktól mentes segítséget várhat az, aki fogyókúrára határozza el magát. A diétás lehetőségekről, s a fogyi-kapszula hatásáról és mellékhatásairól részletesebben a jövő heti számunkban olvashatnak.

| diéta, fogyókúra, fogyáséta, fogyókúra, fogyás
2002-07-29 11:49:27
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop