A többszöri fogyás és hízás árthat a szívnek

Az ismételten lezajló fogyás majd hízás (a jo-jo effektus)nem egészséges módja a testsúly kontrollálásának, de – különösen a nők számára – a szívre is veszélyes lehet, különösen a menopauza után.

hízás, jojo, fogyókúra, diéta, szívbetegség | InforMed Hírek 2003 ;1   InforMed | Dobos, L.
Az érbelhártya sejtjei károsodhatnak, gátolva a vér szabad áramlását, ami előkészítheti a terepet az infarktus és a stroke számára, bár ez nem egészen bizonyított, viszont a legveszélyesebb maga az elhízás. Semmiképpen sem szabad azt hinni, hogy a hízás jobb, mint a fogyás, a legjobb lefogyni, és aztán tartani a súlyunkat.

American Heart Association legutóbbi konferenciáján kutatók arról számoltak be, hogy 16 nőn végzett tanulmány adatait elemezve megállapították: azok a nők vannak a legnagyobb kockázatnak kitéve, akik életük során legalább öt alkalommal 5 kilónál többet fogytak, majd híztak.

Ha kontrollálni tudjuk a súlyunkat, kézben tudjuk tartani a szívbetegségek kockázatát is. Ennek legjobb módja, ha kerüljük a hízás-fogyás játékot, és egészségesen választjuk meg étrendünket, valamint sokat mozgunk

| hízás, jojo, fogyókúra, diéta, szívbetegség
2005-05-15 18:30:48

Web Design & Development Prowebshop