Gyógyszer elhízás ellen

Napjainkban mintegy 31 millió amerikai tekinthető elhízottnak. Ez a szám annak ellenére ilyen magas, hogy minden lehetséges módon igyekeznek felhívni a figyelmet a probléma súlyára.

fogyás, gyógyszer, fogyókúra, elhízás | InforMed Hírek 2003 ;1   InforMed | Dobos, L.
A tudósok biztonságos és hatékony gyógyszerek után kutatnak. Most azt jelentették, hogy felfedeztek egy vegyületet, amely szeletív módon stimulálja állatoknál a pajzsmirigy-hormont, a hasonló terápiák mellékhatásai nélkül.
Azt már régóta tudják a kutatók, hogy a pajzsmirigy-hormon felgyorsítja az anyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet, és elősegíti a fogyást. Ugyanakkor azonban nem kívánt mellékhatásai is vannak, mint pl. a gyors szívverés. A Bristol-Myers Squibb gyógyszergyárban most két hormonreceptort vizsgáltak meg, a TR-betát és a TR-alfát. Azt tapasztalták, hogy a TR-alfa hiányában szenvedő egereknél sokkal kevésbé gyorsul a szívverés, mint a kontrolloknál, a jó hatás azonban továbbra is megmaradt.
A megoldás egy KB-141 nevű vegyület lehet, amely csak a TR-alfát stimulálja. Bár a kutatások még csak kezdeti stádiumban vannak, ígéretesnek mutatkozik a további kísérletezés.
| fogyás, gyógyszer, fogyókúra, elhízás
2005-05-15 18:42:40
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop