Ne higgyünk a csodaszerekben!

Az FDA figyelmezteti a fogyókúrás módszerek hirdetőit, hogy el kell távolítani a világhálóról az olyan szövegeket, mint „Ehetsz nyugodtan bármit!” vagy „Eltűnik a zsír!”, mert ezek félrevezetik az olvasókat, és megalapozatlan reményeket keltenek bennük.

fogyasztó tabletta, elhízás, fogyókúra, diéta | InforMed Hírek 2004 ;2   InforMed | Dobos, L.
Az FDA figyelmeztető leveleket küldött 16 web site-nak, amelyek úgy hirdettek bizonyos termékeket, hogy azok blokkolják a szénhidrátokat, a keményítőt és a zsírból a kalóriákat, azonban nem adtak melléjük az életmód megváltoztatásának szükségességére utaló felhívást. Nem szerepel ezekben a hirdetésekben tehát a testedzés, vagy az egészséges étrend fontossága.

– Ezek a termékek megalapozatlan reményeket keltenek azokban az emberekben, akik szeretnének lefogyni – mondja Lester Crawford, az FDA ügyvivője. – A hamis és félrevezető hirdetéseknek súlyos egészségi következményei lehetnek az elhízottak körében, ezek a termékek ugyanis nem hozzák meg a kívánt hatást.

A szétküldött levelek részét képezik az FDA elhízás elleni kampányának, és egyben igyekszenek megakadályozni, hogy a táplálék-kiegészítőket gyártó cégek hamis ígéretekkel csábítsák a lefogyni vágyókat.

A hirdetőknek 15 napjuk van arra, hogy reagáljanak az FDA figyelmeztetésére, és felvázolják terveiket a honlap eltávolítására. Amennyiben ez nem történik meg, az FDA-nak joga van különböző büntető szankciók érvényesítésére.

Az említett honlapok közt van az eVitamins.com, a weightlossguide.com és a VitaMaker.com.

Forbes Magazine
| fogyasztó tabletta, elhízás, fogyókúra, diéta
2005-05-15 18:50:03
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop