Egyre többen várják a hipnózistól a segítséget a lefogyáshoz

Az Egyesült Államok lakóinak kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, és közülük sokan remélik, hogy hipnózis segítségével végre meg tudnak szabadulni falánkságuktól.

elhízás, fogyókúra, hipnózis | InforMed Hírek 2005 ;3   InforMed | Dobos, L.
Van, akinek a kezelés után már az is elég, ha csak az illatát beszívja egy tál süteménynek. Annak ellenére, hogy a hipnózist sokan hókuszpókusznak tartják, számos intézményben alkalmazzák a fájdalomcsillapítástól a dohányzásról való leszokásig.

– Egyre kövérebb lesz ez az ország – mondja Jean Fain, harvardi pszichológus –, úgyhogy mind több figyelemmel fordulnak az emberek a fogyás különféle módszereihez. Az elmúlt öt évben megkétszereződött azoknak a száma, akik fogyni kívántak a segítségemmel. Van, akinek ez az utolsó reménysége, sokan az önhipnózis segítségével sikeresen változtatták meg az életmódjukat, pedig korábban mindenféle kúrát kipróbáltak már.

– A hipnotikus állapot a figyelemösszpontosítás állapota, olyasmi, mint amikor annyira elmélyülünk egy jó könyv olvasásában, hogy szinte megszűnik számunkra a külvilág – mondja Guy Montgomery pszichológus. – És ebben az állapotban a beteg nyitottabbá válik a szuggesztióra. – Ha valaki például stresszes evő, a pszichológus azt mondja neki, hogy képzelje magát egy nyugodt környezetbe, valahányszor rájön az evés utáni leküzdhetetlen vágy.

A szakemberek nem tekintik egyedül üdvözítő terápiának a hipnózist, de vannak, akiken segíthet.

CNN
| elhízás, fogyókúra, hipnózis
2005-09-07 17:09:12
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop