Hová tűnik a zsír?

Sok szó esik a fogyókúráról és a zsírégetésről, de számos téves elképzelés van. Sokan azt hiszik, a zsír energiává vagy hővé alakul, mások úgy gondolják, hogy a zsír valahogy kiválasztódik, sőt hogy izommá alakul át.

fogyókúra, túlsúly, elhízás, túlsúly | InforMed Hírek13   InforMed | Glanz, J.

A New South Wales Egyetem kutatói szerint, akik számításaikat a British Medical Journal című orvosi folyóiratban közölték, fogyáskor a zsírt kilélegezzük, széndioxid formájában.

A felesleges szénhidrát és fehérje mennyiség triglicerodekké alakul át és a zsírsejtekben rakódik le. A fogyókúra során megkíséreljük a triglicerideket lebontani.

A kutatók kiszámították, hogy 10 kilogramm zsír lebontásához 29 kiló oxigén kell, ebből 28 kiló széndioxid és 11 kiló víz keletkezik.

A távozó széndioxid és víz legnagyobb részét kilélegezzük, kisebbik része a vizelettel, széklettel, a könnyekkel és egyéb testnedvekkel távozik. Tehát a fogyás fő kiválasztó szerve a tüdő, de ez nem azt jelenti, hogy erőltetett légzéssel fogyni lehetne. Az erőltetett légzés, a hiperventilláció a széndioxid szint csökkenése miatt szédülést, fokozott szívverést és eszméletlenséget okoz.

| fogyókúra, túlsúly, elhízás
2015-10-26 21:42:53
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop