Veszélyes az Atkins-diéta

Egy angol táplálkozástudományi szakember „áltudomány”-nak és súlyos egészségi kockázatnak nevezte az Atkins-diétát. A diéta ellenzői szerint nem tartalmaz megfelelő mennyiségben tápanyagokat, és a divatos fogyási módszerek közül a legveszélyesebb.

Atkins diéta, fogyókúra, elhízás | InforMed Hírek 2003 ;1   InforMed | Dobos, L.
Dr. Susan Jebb szerint ezek a felkapott módszerek a túlsúlyosak vámszedői, mivel szinte azonnali eredményt ígérnek.
Az elhízás komoly problémát jelent Nagy-Britanniában, de nem ez a módja a megoldásnak. Nincs ugyanis tudományos bizonyíték arra, hogy az Atkins-diéta hasznos lenne. Rövid távon természetesen működik, de rövid távon minden kalóriacsökkentő módszer működik.
A szervezetnek igenis szüksége van sokféle szénhidrátra és rostra, amelyek pedig ki vannak tiltva ezekből az étrendekből.
További probléma, hogy a divatos étrendeket nem a súlyosan elhízottak alkalmazzák, hanem azok, akik a zsírok csökkentése helyett izmaik állományából veszítenek, ami igen súlyos következményekhez vezethet.
Mivel a hízás is lassú folyamat, csak a fokozatos, stabil súlycsökkenés vezethet eredményre. Felmerül tovább a vitaminok és ásványi sók hiánya is, mivel ezekben az étrendekben csak kicsi az elfogyasztható ételféleségek választéka.
Ezek a módszerek a fogyni vágyók lelkére is hatnak, az emberek szeretik, ha megmondják neki, mit egyenek, vagy ne egyenek, ráadásul úgy érzik, ha rajtuk kívül álló dolgokat hibáztathatnak kövérségükért, könnyebb a problémával elbánniuk.
| Atkins diéta, fogyókúra, elhízás
2005-05-15 18:58:48
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop