Atkinsnak, a diéta atyjának súlyproblémái voltak…

A boncolási jegyzőkönyv adatainak kiszivárogtatása útján jutott hozzá a Wall Street Journal ahhoz a tényhez, hogy Robert Atkins, a róla elnevezett, szénhidrátban szegény és a zsírok szerepét hangsúlyozó diéta első népszerűsítője elhízott volt, valószínűleg infarktust is elszenvedett, magas volt a vérnyomása, és pangásos szívbetegség is megállapítható nála.

Atkins diéta, Robert Atkins | InforMed Hírek 2004 ;2   InforMed | Dobos, L.
Az újságcikk szerint Atkins testsúlya 116 kiló volt, ami az 1,8 méteres magasságát tekintve a testtömeg-indexre vonatkozó amerikai irányelvek szerint elhízottnak számít.

A New York-i orvosszakértői iroda tévedésből adta ki a jelentést olyan egyének egy csoportjának, akik heves ellenzői az Atkins-diétának.

A honlapján Atkins özvegye, Veronica Atkins felemelte szavát „a gátlástalan egyének ellen, akik folyamatosan megmásítják az igazságot, és kiforgatják a tényeket azért, hogy lerombolják néhai férjem jó hírnevét és hatalmas munkásságának érdemeit.”

Az özvegy elmondta, hogy férjénél a halála előtt három évvel alakult ki szívizom-elfajulás, ami, a legjobb tudomása szerint vírusfertőzésre vezethető vissza.

„Bár ez a betegség jelentősen gyengítette a szívét, az oka egyértelműen vírusfertőzés, nem pedig az általa követett étrend volt” – teszi hozzá Veronica Atkins.

MedWire
| Atkins diéta, Robert Atkins
2005-05-15 18:33:55
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop