Nagyobb profitot remél az Atkins-cég

Az Atkins-diéta volt az elmúlt évek legsikeresebb fogyókúrás programja. A diéta követői, akik közt olyan hírességeket találunk, mint Robbie Williams vagy Jennifer Aniston, húst és más nagy fehérjetartalmú ételeket korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak, de a szénhidrátokat igencsak korlátozniuk kell.

Atkins, diéta, fogyókúra | InforMed Hírek 2004 ;2   InforMed | Dobos, L.
Az Atkins-cégre manapság meglehetősen nehéz idők járnak. A névadó az idén meghalt, a céget egyre többen perlik, a bevétel pedig jócskán elmarad azokhoz az időkhöz képest, amikor a mostani 6,1 százalékos helyett két-, sőt, háromjegyű volt a forgalom növekedése.

Atkinsék azonban azt remélik, hogy a karácsonyi nagy eszem-iszom után megnő a termékeik iránti kereslet. A bőséges étkezések, a szokásosnál gyakoribb italozás és a délutáni szunyókálás a TV előtt a téli hónapokban bizony nem múlik el anélkül, hogy meg nem látszana a derékbőségünkön. Az Atkins-cég marketingfőnöke, Matt Wiant azt reméli, hogy ha eljön az ünnepek utáni „másnaposság”, a vevők újra a fogyasztó termékeket keresik majd.

Wiant ugyanakkor a csökkenő kereslet egyik okaként említi a téves információkat. Sok orvosi szervezet megkérdőjelezte az Atkins- és más hasonló diéták előnyeit. Felmerült, hogy a diéták vesekárosodást és csontritkulást okozhatnak, és megemelhetik a koleszterinszintet is. Arra is utaltak egyesek, hogy megnőhet a diabetes és a korai szívinfarktus kockázata. Mivel hosszú távon még nem lehet kimutatni sem az előnyöket, sem a kockázatokat, a vita tovább tart.

BBC News
| Atkins, diéta, fogyókúra
2005-05-15 18:49:58
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop