A tánc a legjobb fogyókúra?

A brit egészségügyi miniszter és a kulturális tárca vezetője szerint a tánc kiváló eszköze lehet a gyermekkori elhízás elleni harcnak.

elhízás, tánc | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
A miniszterek egy londoni táncházat látogattak meg, a Laban-központot, ahol kutatásokkal is igazolják, hogy a táncnak mind fizikai, mind pszichés haszna vannak a gyerekek számára, és akár a sport helyett is végezhető.

A bristoli egyetemen végzett önálló kutatások azt igazolják, hogy a gyerekek számára már az igen kevés testmozgás is beláthatatlan előnyökkel jár. Már a napi plusz 15 perc játékos sport vagy mozgás is a fiúknál a felére, a lányoknál 40 százalékkal csökkentheti az elhízás veszélyét.

A kutatások szerint jelenleg a fiúk mindössze napi 25, a lányok 16 percet fordítanak testmozgásra. Ugyanakkor a kutatók 2010-re azt jelezték előre, hogy a fiatalok 20 százaléka lesz elhízottnak.

A Laban-féle vizsgálatban 328 gyerek vett részt, életkoruk 11-14 év volt, és a kutatók egy 10 hetes táncprogram eredményét mérték fel.

Megállapították, hogy a tánc pszichés előnyei mellett fokozza a tüdőkapacitást és a hajlékonyságot, növeli az önértékelést, az önbizalmat és a motiváltságot.is.

A kutatás vezetője szerint a fittség eléréséhez nem szükséges, hogy a gyerekek kemény edzésekre járjanak. Az aktivitás szerény növelése is elegendő az elhízás megelőzéséhez.

BBC News
| elhízás, tánc
2007-03-21 12:01:34
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop