A fogyókúra veszélyei

Az optimális testsúly elérése kritikus szerepet játszik az egészséget illetően. Valóban megéri tehát időt és energiát ölni a fogyásba, azonban nem mindegy milyen úton próbáljuk mindezt megvalósítani.

| InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K.

Kép: freepik

Számtalan veszélyt jelenthet egészségünkre nézve ugyanis az orvosilag nem megalapozott szuperdiéták vagy a bevizsgálatlan fogyasztószerek alkalmazása. Lássuk tehát, mire érdemes figyelnünk ennek kapcsán!

Veszélyes táplálékkiegészítők

Számtalan feltűnő reklámot láthatunk manapság, amik különféle csodaszereket szeretnének eladni nekünk a fogyáshoz. Nos, először is nem létezik olyan, hogy fogyasztószer. Fogyni kizárólag kalóriadeficit által lehet, így a legtöbb ilyen pirula valószínűleg haszontalan lesz. Sajnos az ilyen ismeretlen eredetű táplálékkiegészítők között akadhatnak olykor bevizsgálatlan termékek is.

Ezek viszont kifejezetten veszélyesek lehetnek az egészségünkre, így ha mindenképp táplálékkiegészítőt szeretnénk vásárolni, inkább keressünk fel egy megbízható nagyáruházat, például ilyen az Alza.

Éhezés és tápanyaghiány

Rengeteg népszerű diéta kínál ígéretes eredményeket, azonban a többségük sajnos semmilyen tudományos alapot nem vesz figyelembe. A legtöbb ilyen népszerű étrend sem több puszta éhezésnél.

Ez viszont rendkívül veszélyes lehet, mert a különféle esszenciális tápanyagok szervezetünkből kiürülve betegséghez vezetnek. Ilyen például a vitaminhiány, amit nem valószínű, hogy egy népszerű éhező diéta során elkerülhetünk. Továbbá maga a fogyás is beteges módon történik általuk, hiszen kellő fehérjebevitel és testmozgás híján szervezetünk előbb az izmaink fogja felemészteni, hogy energiához jusson.

Az ilyen módon elért fogyás viszont nem csak az egészségünk, de a megjelenésünk rovására is mehet. Ugyanaz a testzsírszázalék a korábbinál alacsonyabb izomtömegünk mellett még kevésbe nyújt majd esztétikus külsőt számunkra. A legjobb tehát, ha az étrend kiválasztása terén inkább egy szakképzett személyi edzőhöz fordulunk, vagy legalább mi magunk utánanézünk a fogyás biológiai hátterének.


| fogyókúra
2022-03-25 16:39:00
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop