A hétvége és a nyaralás nem tesz jót a fogyókúrának

A szombat és a vasárnap ugyanolyan fenyegetheti a megkezdett fogyókúrát, mint a nyaralás, amikor sokan szednek föl magukra néhány plusz kilót, mert többet esznek, mint mozognak.

| InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

Kép: FreeDigitalPhotos.net

A 48 idősebb (50-60 éves) önkéntest a CALERIE-vizsgálat résztvevői közül toborozták. Az USA kormányzati támogatással folytatott vizsgálat arra irányul, hogy megállapítsa, vajon egy kétéves kalóriacsökkentési program lelassíthatja-e az öregedési folyamatot, és csökkenti-e egyes betegségek kockázatát.

A vizsgálat során kiderült, hogy míg a résztvevők hét közben fogytak, ez a folyamat a hétvégén megállt. A kutatók szerint a fogyókúrázó idősebbek általában több kalóriát fogyasztanak hétvégeken, mint hét közben.

A kutatók egy éven át követték a résztvevőket, és megállapították, hogy a tipikus hétvégi hízás következtében éves szinten mintegy 5 kiló súlytöbblet keletkezik.

Nem segít ezen a tendencián a testmozgás sem, azok ugyanis, akik többet mozogtak, még többet ettek szombaton és vasárnap, így többet is híztak. A résztvevők közül a legtöbbnek fogalma sem volt arról, hogy fogyókúráját a hétvégi kicsapongás teszi tönkre.

Gondos tervezéssel és kellő odafigyeléssel, mondják a kutatók, sikeresebb lehet a fogyókúra, ellen kell tudni állni a hétvége csábításainak a konyhában is.

| fogyókúra, nyaralás
2022-08-05 07:57:27
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop