Az életkor előrehaladtával javulnak az étkezési szokások

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint mire az ember felnő, kétszer annyi gyümölcsöt és zöldséget eszik, mint gyermekkorában, és kevesebb zsírt valamint cukrot fogyaszt.

| InforMed Hírek29   InforMed | Dobos, L.

Kép: Harvard Magazine

Étrendünkre a partnerek, a szülők és a gyermekek vannak a legnagyobb befolyással, írják a newcastle-i egyetem táplálkozástudományi szakemberei. 200 gyerek (11-12 évesek) étkezési szokásait mérték fel, majd a harmincas éveik elején újra megkeresték őket.

A résztvevők egyharmada állította, hogy elfoglaltsága miatt nem tud egészségesen étkezni. – Ezek az emberek kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottak az elmúlt 20 év során, mint azok, akiket az időhiány bevallottan nem befolyásolt az étkezésben. Azonban inkább a vélt, semmint a valós időhiány játszott szerepet ezeknek az embereknek az étkezési szokásainál – állítják a kutatók.

A résztvevők egyharmada, főként férfiak mondták, hogy partnerük pozitív hatással volt az étrendjükre, míg 10 százalékuk, főként nők szerint a hatás negatív volt.

– Meg kell vizsgálni, milyen az egészséges ételek elérhetősége a munkahelyen és a boltokban – mondja Amelia Lake dietetikus, a tanulmány vezető szerzője. – Még ha mindenki tudja, is, mi az egészséges, könnyebb lemenni a boltba, és egy tábla csokoládét venni, mint valamilyen gyümölcsöt.

| étrend, zöldség, gyümölcs
2023-02-15 10:00:01
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop