Csődbe ment az Atkins-cég

Az Atkins Nutritionals, az ugyancsak vitatott, ám világhírű, szénhidrátban szegény diéta és módszer mögött álló cég az Egyesült Államokban csődvédelemért folyamodott.

Atkins, dléta, szénhidrát, fogyókúra, csőd, csÅ‘d | InforMed Hírek 2005 ;3   InforMed | Dobos, L.
A céget 1989-ben alapította dr. Robert Atkins. A diéta lényege, hogy a szénhidrátokat tartalmazó kenyér vagy tésztafélék helyett a fehérjék, például a hús fogyasztását ajánlja. Az eleinte óriási népszerűségnek örvendő módszer és termékek iránt a biztonságosságát megkérdőjelező vélemények, valamint az alapító halála után meglehetősen megcsappant az érdeklődés.

A csődvédelmi eljárás lényege az, hogy lehetővé teszi a cég további üzemelését, és megvédi a hitelezőktől, abban a reményben, hogy egy túlélési terv kidolgozásával talpra tud állni. A cég 300 millió dollárral tartozik a hitelezőinek, de a napi működéshez 25 milliót biztosított. A cég elnök-vezérigazgatója, Mark Rodriguez szerint csökkentik a termelést, valamint szélesebb körű reklámtevékenységet fognak folytatni a jövőben. Elsősorban az egészséges táplálkozást biztosító müzliszeletek és különféle italok képezik majd a termelés fő irányát.

Bár a szénhidrátban szegény étrend sokak számára célszerűnek és elégségesnek bizonyult a súlycsökkenéshez, szakértők szerint az Atkins-diéta hosszú távon káros hatással járhat a szervezetre. Kevés gyümölcsöt és zöldséget tartalmazott, így nem felelt meg a kiegyensúlyozott táplálkozás követelményeinek. A diéta mögött rejlő filozófia azonban sok követőre talált az iparban is, és nagy cégek, mint az Unilever, a General Mills vagy a Kraft piacra dobták szénhidrátszegény termékeiket, ami szintén hozzájárult az Atkins-cég csődbejutásához.

BBC News
| Atkins, dléta, szénhidrát, fogyókúra, csőd
2005-08-03 20:24:07
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop