Ki hitte volna? – 12 dolog, ami hizlal

Ha túlsúlyos, és nem sikerül lefogynia, lehet, hogy az életmódjával van baj. Az alábbiakban felsorolunk néhány meglepő dolgot, ami miatt nehezebb leadni a plusz kilókat.

fogyókúra, diéta, elhízás | InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

Kép: Dreamstime.com

Stressz

Mindnyájan elkerülhetetlenül ki vagyunk téve a stressznek, de a szorongás is az egyik oka lehet annak, hogy képtelenek vagyunk fogyni. Sokan vigaszként fordulunk az ételhez, különösen feszültség esetén. Stresszes állapotban a szervezet a kortizol nevű hormont is kibocsátja, ami elősegíti a hasi zsír lerakódását.
A legjobb nyugtató módszer a meditáció.

Turmixok, gyümölcslevek

Ne higgyük, hogy ezek nem vétkesek a hízásban, a természetes cukrok és egyes adalékanyagok miatt ezek az italok sok kalóriát tartalmazhatnak. Jobb, ha inkább gyümölcsöt fogyasztunk.

Kávé

Bár a koffeint általában a fogyás elősegítésére használják, a gyakori kávézás, különösen a tejeskávé is plusz kalóriákat jelent. Igyuk sovány tejjel vagy tej nélkül inkább.

Lassú májműködés

Ha a máj tele van mérgező anyagokkal, például az alkoholizálás miatt, nem képes hatékonyan feldolgozni a zsírokat és kalóriát égetni. Kerüljük a túlzott alkoholfogyasztást, és étkezzünk kiegyensúlyozottan.

Allergia

Sok allergiás tapasztalhatta, hogy az antihisztaminok fokozzák az étvágyat, még anorexiában szenvedőket is gyógyítanak velük. Próbáljuk meg korlátozni az antihisztaminok szedését, inkább természetes módon küzdjünk az allergia ellen.

TV-nézés

Az ülő életmód önmagában is hizlal, de a TV-nézés még veszélyesebb, mert kontroll nélkül eszünk, nem figyelünk oda, mit rágcsálunk közben. Sétáljunk inkább vagy menjünk le az edzőterembe.

Készételek

A készételek igen sok kalóriát tartalmazhatnak, és nem is tudjuk pontosan, mi is van bennük. Készítsünk inkább magunknak ebédet munkába menés előtt.
Kerülendő a majonéz, a nagy adag szendvicsek, a sajt és a vaj.

Túl nagy adagok

Kerüljük a nagy adagokat, különösen vacsoránál. Ha túl sokat főztünk, tegyünk el belőle másnapra, vagy fagyasszuk le.

Csapvíz

A fluort tartalmazó csapvíz jót tesz a fogaknak, de kevésbé a derékbőségnek. Ennek az az oka, hogy a fluor gátolja a szervezetet a jód felszívásában. A jód a pajzsmirigy működését serkenti, és ha a szervezet nem jut elegendő mennyiségben jódhoz, lelassul az anyagcsere, ami hízást okoz. Igyunk inkább ásványvizet.

Villám-fogyókúra, böjt

A lassú fogyás során a szervezet a zsírt is elégeti, ám ha gyorsan akarunk leadni pár kilót, annak az izomszövet is kárát látja. Az izomszövet elvesztése lelassítja az anyagcserét, a diéta abbahagyása után viszont gyorsan meghízunk. Fogyni csak lassan, fokozatosan ajánlott.

A párkapcsolat

A romantikus vacsorák, a filmnézés a kanapén összebújva mind a kilók szaporodásával járhat. Beszéljük rá partnerünket, hogy menjünk le inkább együtt az edzőterembe.

| elhízás, diéta, fogyókúra
2023-01-05 12:26:36
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop