Kövér gyerekek

Az út az iskolába és haza sok veszélyt rejthet magában, de most egy új szempontra hívja fel a figyelmet egy brit tanulmány: az úton hazafelé agyoneszik magukat a gyerekek értéktelen és hizlaló élelmiszerekkel.

elhízás, kövér gyerek, iskola | InforMed Hírek 2006 ;4   InforMed | Dobos, L.
Nagy-Britanniában becslések szerint 700 ezer elhízott gyermek van. Nem csoda, egy kutatás eredményei szerint az iskolából hazafelé egy tanév alatt 20 vajnak és 11 kiló cukornak megfelelő mennyiségben nassolnak a gyerekek.

Három általános iskolás közül egy szénsavas üdítőket, ropit, burgonyaszirmot és csokoládét vásárol az iskolába menet vagy jövet.

A brit kormány reformokat – és pénzt is – ígér, hogy az iskolai étkeztetést jobb, egészségesebb alapanyagokból lehessen megvalósítani. Az elmélet ugyanis az, hogy a gyerekek azért esznek az úton, mert éhesek maradnak.

Másik intézkedés, hogy az iskolai büfékből kitiltják az édességet, az egészségtelen nassolnivalókat, valamint a szénsavas, cukros üdítőitalokat.

A jobb minőségű iskolai étkeztetés már szeptemberben elkezdődik, kérdéses, milyen eredménnyel, hiszen a Brit Egészségügyi Társaság előrejelzése szerint 1010-ra 5 fiúból egy, és 3 lányból egy elhízott lesz.

BBC News
| elhízás, kövér gyerek, iskola
2006-08-31 12:10:44
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop