Kövérek karácsonya

A kövér emberek nagy kínokat állnak ki az ünnepek alatt, de kis fegyelemmel enyhíthetők a gondok. Különösen nehéz az amúgy is stresszes ünnepek alatt a súlyfelesleggel küszködőknek, mert nem csak figyelniük kell arra, hogy mennyit esznek, hanem egy sor előítélettel is meg kell küzdeniük.

elhízás, túlsúly, túlsúly | InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.
Az egyik előítélet az, hogy a kövérek alig várják az ünnepeket, mert ilyenkor jó ürügy számukra a családi vacsora és a vendégjárás. Ennek azonban épp az ellenkezője igaz, a kövérek mással sem foglalkoznak az ünnepek előtt, csak hogy mit és mennyit ehetnek majd, vagy mit vegyenek fel, és hogy megszólják-e őket ezért vagy azért.

Attól is sokan tartanak, hogy nem lesz meg a kellő akaraterejük ahhoz, hogy ellenálljanak a kísértésnek. Sokan teljesen kerülik a társaságot, mások azt mondják, úgy érzik, mintha ilyenkor mindenki őket nézné.

Mit tegyenek a kövér emberek, hogy örömteli legyen a karácsonyuk?

– Az ünnep belső szellemiségével foglalkozzon, ne az evéssel. Töltsön minél több időt családjával, barátaival!

– Ha jön a kísértés, egyen kisebb adagokat. Egyszer az ünnepek alatt nem baj, ha kicsit többet eszik, de másnap ne folytassa.

– Ha körbejárják a rokonságot vagy a barátokat, a beszélgetésre összpontosítson, ne az evésre. Szedjen ki valamit a tányérjára, és a későbbiekben ezt csak afféle díszletként használja.

– Gondolkodjon el azon, mire is vágyik valójában az életben, mit keres, amit az evéssel akar pótolni.

The Associated Press
| elhízás, túlsúly
2008-12-21 19:56:25
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop