Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.

hízás, elhízás, terhesség, testsúlygyarapodás, szülés utáni hízás | InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

A kutatók összehasonlították a gyerekes nők tartós súlygyarapodását a gyermektelen nők várható súlynövekedésével. Mintegy 30 ezer olyan nő adatait elemezték, akik 1-4 gyereket szültek. A legtöbb nő sohasem szerezte vissza szülés előtti alakját. Azonban a szülés után 1-2 évvel mért testsúlyuk szinte azonos volt azzal a súllyal, melyet gyerekszülés nélkül értek volna el.

A szakértők eredményei ellentmondanak annak az általános vélekedésnek, mely szerint a terhesség alatt felszedett plusz kilók okozzák a tartós túlsúlyt. A hízás oka az életkor és a szülői életmód: sok nő gyakran túlterheltsége miatt mond le a testedzésről, és gyakran megeszik a gyerek maradékát.

A nők évente átlagosan 0,8 kilogrammal lesznek nehezebbek az életkor előrehaladtával, a gyerekesek évente csaknem fél kilogrammal többet híznak, mint a gyermektelenek.

Sok nő lelkesen diétába kezd és sportol egy rövid ideig, hogy visszaszerezze szülés előtti alakját, majd elkedvetlenedik az eredménytől. Sokkal jobb, ha figyelnek az egészséges életmódjukra a terhesség előtt, alatt és után. De nem indokolt a bűntudat.

| hízás, elhízás, terhesség, testsúlygyarapodás, szülés utáni hízás
2020-01-24 11:56:08
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop