Receptek gyomorműtét, gyomoreltávolítás után

Hozzávalók: 120 g vaj, 120 g liszt, 80 g porcukor, 20 g vaníliás cukor, 8 db tojás, 4 dl tej, 200 g őszibarack.

| InforMed Hírek7   InforMed | Reichardtné Székely, A.

Őszibarackfelfújt (10 adag)

Készítése: 100 g lisztet összemelegítünk 100 g vajjal, majd a tűzről lehúzva felöntjük a vaníliás cukorral ízesített forró tejjel. Csomómentesre keverjük, azután a tűzre téve, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.

Kicsit hűlni hagyjuk, de még melegen egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját és alaposan kidolgozzuk. Ezután belekeverjük a cukrot, a szitán áttőrt őszibarackpürét, majd óvatosan lezárjuk a keményre vert tojáshabbal.

A maradék vajjal kikent, liszttel hintett formába öntjük, és hideg vízbe állítva, közepes hőmérsékletű sütőben 35-40 percig sütjük. Ha elkészült, a formából kiborítva különböző sodókkal tálaljuk.

Túrópuding (10 adag)

Hozzávalók: 500 g túró, 150 g búzadara, 130 g porcukor, 20 g vaníliás cukor, 6 db tojás, 50 g vaj, 50 g zsemlemorzsa, fél db citromhéj.

Készítése: a tojássárgáját habosra keverjük 100 g cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az áttört túrót, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és óvatosan lazítjuk a keményre vert tojáshabbal.

Egy hőálló üvegtálat kikenünk vajjal, meghintjük átszitált zsemlemorzsával, majd a masszával kétharmad részig töltjük. Egy nagyobb lábasba annyi hideg vizet öntünk, hogy a pudinggal töltött edény biztosan álljon benne. Fedővel úgy takarjuk le, hogy az eltávozó gőznek egy kis nyílást hagyjunk. Tűzhelyen, takaréklángon vagy előmelegített sütőben mérsékelt lángon kigőzöljük. A formából kiborítva, frissen, melegen sodóval tálaljuk.

| gyomorműtét, ételrecept, diéta
2019-11-28 17:46:57

Web Design & Development Prowebshop