Mit egyen a gyerek?

Minden szülő szeretné, ha gyermeke egészségesen táplálkozna, de azt is, hogy szívesen elfogyassza az elé tett ételt. Hogy lehet ezt a kettőt összeegyeztetni?

gyerek, étkezés | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
A gyerekek ugyanis legszívesebben mindig hot dogot, sajtos melegszendvicset vagy mogyoróvajat ennének. Az alábbiakban választ kaphatnak arra, melyik a gyerekek kedvencei közül a táplálóbb.

– Mogyoróvajas vagy sonkás-sajtos szendvics
Bármelyik mogyoróvajból két evőkanálnyi mintegy 8 gramm fehérjét tartalmaz, és kiváló forrása az egyszeresen telítetlen zsírsavaknak, ezeknek szívvédő hatásuk van.

– Hamburger vagy hot dog?
Jobb választás a hamburger, abban kevesebb a telített zsír, tartalmaz ezen kívül B-vitaminokat is, valamint kiváló fehérjeforrás.

– Sárgarépa vagy zöldborsó?
Egészséges a borsó is, de jobb választás a répa, több a tápértéke, több benne az antioxidáns, többek közt a bétakarotin is.

– Pizza vagy sajtos melegszendvics?
A sajt jó kalcium- és fehérjeforrás, mindegy, milyen ételben fogyasztjuk, de itt fontos, hol állították elő. A pizzát általában házhoz szállítják, az otthon készült sajtos melegszendvicsnél ezzel szemben mi választhatjuk meg a sajtot, a kenyér és a vaj mennyiségét.

– Csirkefalatok vagy halrudak?
A halrúd omega-3 zsírsavat tartalmaz, és ez igen fontos az idegrendszer fejlődése szempontjából, csökkenti az asztmát, az ekcémát és más allergiákat is.

– Narancs- vagy almalé?
Jobb választás a narancslé, hatszor annyi C-vitamin van benne. A narancslé rendszeres fogyasztása csökkentheti a gyermekkori leukémia kockázatát is.

– Spagetti vagy tésztás csirkeleves?
A spagettiben több a vitamin, a rost és a fehérje, valamint kevesebb a nátrium, mint a leveskonzervben.

CBS
| gyerek, étkezés
2007-09-12 21:25:20
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop